Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Maurice Verbunt: ,,Dit was een echte teamprestatie”

Op 1 mei van dit kalenderjaar leed ADO ’20 een competitienederlaag in de derby tegen DEM. In de 23 competitiewedstrijden (!) die volgden was de ploeg uit Heemskerk niet te verslaan. Maar hoe lang een dergelijke reeks ook is, er komt een moment dat hij stopt. Voor de Noord-Hollanders was dat afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen Groene Ster (0-2), dat na een matige start de weg naar boven lijkt te hebben gevonden. Trainer Maurice Verbunt roemde vooral de teamprestatie van zijn ploeg.


Groene Ster wint als eerste ploeg dit seizoen van koploper ADO ’20. Hoe voelt dat, Maurice?

,,Bij ons ontbraken vandaag drie spelers die normaal in de basis spelen. Maar door de breedte van de selectie hebben wij dit goed op kunnen vangen. Wij hebben de selectie afgelopen zomer in de breedte versterkt. Daardoor zijn er spelers die vorig jaar speelden en nu minder minuten maken. Daar hebben wij in het begin van seizoen wel last van gehad. De laatste weken gaat dit echter een stuk beter en dat is ook terug te zien in de resultaten. De afgelopen twee wedstrijden hebben wij tegen goede ploegen gespeeld. Wat wij hierin hebben bereikt is het gevolg van een echte teamprestatie.”

De aanval bleek de beste verdediging tegen de koploper?

,,Wij besloten inderdaad om hoog druk te zetten: met buitenspelers die de hele zijkant konden bestrijken, omdat de backs van ADO ’20 hoog staan. In de beginfase kreeg ADO ’20 nog wel wat kansjes, waaronder een schot op de paal, maar daarna konden wij goed meespelen. Dit kwam mede omdat wij ook heel compact stonden zodat zij de ruimtes niet konden bespelen.”

Van veel volgers van de Derde Divisie Zondag horen wij dat jullie veel te laag op de ranglijst staan gezien jullie kwaliteiten.

,,Die opmerkingen horen wij ook. Wij staan echter waar we staan. In totaal hebben we negen keer gelijkgespeeld en dat schiet niet op natuurlijk. Veel van deze gelijkspelen zijn ook nog tot stand gekomen doordat wij in de slotfases tegentreffers incasseerden. Probleem is dat wij nog geen wedstrijd negentig minuten goed geweest zijn. Het is of maar een helft of één uur en dat is gewoon niet genoeg. Vandaag kwamen wij op voorsprong via Guus Hupperts. Na de 0-2 in de tweede helft ging ADO ’20 opportunistischer spelen met twee spitsen. Toen werd het tegenhouden, maar uiteindelijk kregen wij nog de beste kansen om te score op te voeren.”

Op 15 november is bekend geworden dat je Groene Ster gaat verlaten. Hoe staat het met de zoektocht naar een nieuwe club?

,,De beslissing om niet door te gaan bij Groene Ster was een moeilijke. Dit is een prachtig niveau om op te werken. Helaas is Groene Ster in Limburg de enige club op dit niveau. In jullie podcast hebben wij het toen gehad over uitstapjes naar over de grens in België en Duitsland maar dat hoeft van mij niet per se. Ik heb het gevoel dat clubs uit de Eerste en Tweede Klasse uit het zuiden mij niet durven te benaderen. Ik sta open voor iedere club met ambitie op elk niveau. Als ik daarvoor wat verder moet reizen, is dat geen probleem voor mij. Mijn zoon voetbalt bij PSV, wat dat betreft ben ik dus wel wat gewend.”