Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Trainer Jurriaan van Poelje van v.v. Kloetinge per direct op non actief gesteld

Succestrainer Jurriaan van Poelje is door het bestuur van derde divisionist v.v.Kloetinge per direct op non actief gesteld. De trainer zou dinsdagavond de training van zijn team gaan leiden toen hem vlak daarvoor, terwijl het team aan het warm lopen was, door het bestuur van de Zeeuwse club werd verzocht zich bij hen te melden. Tot zijn niet geringe verbazing werd hem ter plekke te verstaan gegeven dat hij per direct uit zijn taak was ontheven. De training werd daarop afgelast.

Van Poelje zag het allemaal niet aankomen, zo verklaarde hij woensdagochtend tegenover Topamateurvoetbal.com. “We waren klaar voor de trainingssessie toen ik plotseling naar binnen werd geroepen. Aldaar werd mij te verstaan gegeven door bestuur en TC van de club dat ik per direct op non actief stond”

Reden

Als reden voerde het bestuur op dat van Poelje enkele maandagtrainingen niet had laten doorgaan en dat dit naar het oordeel van hen niet de bedoeling kon zijn. Dit met het oog op de geloofwaardigheid binnen de vereniging. Van Poelje daarover: “Daarover was al eerder gesproken, zoals ook het bestuur aan heeft gegeven. Alleen, ik denk dat in deze fase van het seizoen ook periodisering onderdeel is van een goed geprepareerd team tijdens wedstrijden. Ik acht het wel eens nodig om een maandagtraining te laten schieten om op dinsdag vol gas te kunnen geven. Dat is een van de onderdelen waar ik scholing voor heb gehad en wat ik derhalve beschouw als mijn verantwoording als trainer.”

Resultaten

“Het ging de laatste tijd prima. Vijf wedstrijden op rij niet verloren en als debutant in de derde divisie staan we keurig op een middenmootpositie. Vorig jaar zijn we kampioen geworden in de vierde divisie, dus met resultaten kan dit niets te maken hebben. Binnen het team liep alles prima, ook met de overige stafleden. “ De spelersgroep staat unaniem achter van Poelje en wilde daarom dinsdagavond niet trainen.

Voorzitter Jan-Kees de Bruine geeft in een door het bestuur naar buiten gebrachte verklaring aan dat het hem om de geloofwaardigheid naar de spelers gaat. “We hebben nog genoeg te winnen met deze spelersgroep”, zo is zijn stelling.

Met welke trainer voor de groep het bestuur dit denkt te verwezenlijken is nog niet duidelijk. Voor komend seizoen heeft de club reeds overeenstemming met Rogier Veenstra, die thans nog actief is voor Excelsior. 

Jurriaan van Poelje heeft enkele weken geleden reeds getekend voor derde divisionist UNA uit Zeelst.

Foto: Orange Pictures

Tekst: Theo Uphus