Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

RKAVV-trainer Maurizio Ceccucci maakt pikante overstap naar Westlandia

Westlandia heeft in Maurizio Ceccucci een opvolger aangesteld voor oefenmeester Cesco Agterberg, die de Naaldwijkers komende zomer gaat verlaten. De 47-jarige Nederlandse Italiaan heeft zich voor een seizoen gebonden aan de bewoners van de Glazen Stad. De aanstelling is pikant omdat zowel RKAVV  als Westlandia vanuit de zelfde competitie streeft naar promotie naar de Derde Divisie.

Ceccucci (links op de foto) is sinds 2016 oefenmeester van RKAVV. Daarvoor was hij actief voor Texas, Escamp en Haaglandia. De inwoner van Wateringen heeft sindsdien van RKAVV van een team dat tegen degradatie speelde gemaakt tot een team dat nu om promotie voetbalt. De club bezet momenteel de tweede positie in de Vierde Divisie Zondag B, op drie punten van HBS.

Bij RKAVV is men met name enthousiast over de wijze waarop hij en Technisch Manager Rob van Pruijssen (rechts op de foto) de club naar een hoger professioneel plan hebben gebracht, onder meer via videoanalyse. Daarnaast is er ook een goede doorstroming van eigen talenten naar de A-selectie.

Technisch Manager Marko van der Knaap van Westlandia reageert desgevraagd tegenover Topamateurvoetbal.com: ,,Ceccucci past perfect binnen het profiel dat wij aangaande een nieuwe trainer hadden geschetst. Nadat ons duidelijk werd dat we van Cesco Agterberg afscheid gingen nemen, hebben we ons eerst afgevraagd wat we wilden qua invulling. Daarna hebben we een kort lijstje met mogelijke kandidaten gemaakt. Daar kwam Maurizio ook op te staan toen we begrepen dat hij vrij zou komen. Het grappige was dat Maurizio andersom ook zijn belangstelling voor de job bij ons kenbaar maakte. De belangstelling was dus wederzijds. We zijn gesprekken aangegaan die hebben geleid tot zijn aanstelling voor voorlopig het komende seizoen.”

Deze aanstelling is pikant te noemen aangezien RKAVV en Westlandia in dezelfde competitie spelen en beide willen promoveren. Dan gaan mensen wel eens fantaseren.

,,Ik begrijp wat je bedoelt. Wij zouden in voorkomend geval RKAVV kunnen helpen of zij ons. Daar hoef je geen angst voor te hebben. Beide clubs hebben dezelfde ambitie, ook al staan zij nu 6 punten voor op ons. We hebben op 25 september de heenwedstrijd in Leidschendam gespeeld en met 4-2 verloren. Al op 26 februari spelen we in Naaldwijk de return. Ik neem aan dat we dan nog steeds beiden dezelfde ambitie hebben. Dan worden er dus geen punten weggegeven. Maurizio komt pas bij ons na de zomer en zal zeker graag bij RKAVV eindigen met een kampioenschap of in ieder geval promotie. En aangezien Cesco bij ons in feite dezelfde ambitie heeft, gaat er eind februari geen cadeautje op de Hoge Bomen worden weggegeven.”