Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Bram Ros: “Dat kwam als een klap binnen”

Rijnsburgse Boys kreeg zaterdagmiddag alle hoeken van Nieuw Zuid te zien tijdens de derby tegen Quick Boys. Jarenlang lukte het de Rijnsburgers om Quick Boys van winst af te houden, maar in de 99e editie van de burenruzie ging die statistiek verloren. Aanvoerder Bram Ros sprak na de ruime pijnlijke met RTV Katwijk.

“Je speelt altijd om te winnen en tegen Quick Boys al helemaal. Ik had een goed gevoel voorafgaand aan de wedstrijd, maar dat viel toch even tegen.” Vorig seizoen speelde Rijnsburgse Boys tweemaal op Nieuw Zuid; één keer in de beker en één keer in de competitie. ‘De Uien’ speelden vooral in de bekerwedstrijd ijzersterk, maar kwam er in deze editie niet van te pas. Ros durft echter niet te zeggen of Quick Boys verbeterd is, of dat zijn eigen ploeg achteruit is gegaan. “Dat vind ik lastig te zeggen, aangezien we pas twee wedstrijden bezig zijn in de competitie. Wij hebben ons dit seizoen versterkt in de breedte en Quick Boys heeft hetzelfde gedaan. Zij zijn zeker sterker geworden, maar of wij minder zijn geworden weet ik niet.”

“Quick Boys scoorde op gunstige momenten vandaag en dat doen ze heel goed. Ze winnen overigens een terechte wedstrijd, want wij waren vandaag gewoon niet goed genoeg.” De Katwijkers scoorden tweemaal in de eerste vijf minuten na de rust en dat kwam als een klap binnen, zo geeft de aanvoerder toe. “Dan zakt de moed je wel even in de schoenen. Daarna veroorzaakte ik nog op een domme manier een penalty en als die raak wordt geschoten, weet je dat het klaar is.”

Rijnsburgse Boys is het nieuwe seizoen niet goed begonnen, maar volgens Ros is er nog geen man over boord. “De supporters hoeven zich geen zorgen te maken, wij doen dat immers ook niet. We hebben nog niet gescoord, maar als je een blik werpt op onze selectie kan je niet zeggen dat er een ploeg staat die niet in staat is om doelpunten te maken. We hebben genoeg kwaliteit, alleen komt dat er op dit moment niet uit. We moeten ervoor gaan zorgen dat dat snel gaat gebeuren.”