Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Patrick Posthuma (ASV Dronten) nieuwe trainer v.v. Eemdijk

v.v. Eemdijk heeft met Patrick Posthuma de opvolger van Willem Romp binnen. De 39-jarige oefenmeester was de afgelopen vier jaar eindverantwoordelijk bij eerste klasser ASV Dronten. Posthuma heeft een contract voor 2 jaar getekend.

Na het aangekondigde vertrek van Willem Romp naar Sportlust’46 sprak de technische commissie met meerdere kandidaten. Uiteindelijk is door zowel de TC als het bestuur een unaniem besluit genomen en werd Posthuma een tweejarig contract voorgesteld. Bestuurslid Technische Zaken Jan van Twillert van v.v. Eemdijk geeft op de website de nodige toelichting op de aanstelling van Posthuma. “Veel kandidaten hebben zich aangeboden bij Eemdijk terwijl wij geen officiële vacature hadden uitgezet. Uiteindelijk zijn wij als TC met drie kandidaten het gesprek aangegaan. In die gesprekken maakte Patrick de beste indruk. Als club zijnde gaan wij altijd op zoek naar een trainer de 24/7 met voetbal bezig is, voetbalt ademt, die ontwikkeling in de speelwijze kan doen en bepaalde principes heeft. Een trainer die niet vastzit aan een bepaald systeem, daarin accenten legt en die vernieuwend is. Patrick is een trainer van de nieuwe generatie,” aldus van Twillert.

Posthuma is op zijn beurt verheugd met zijn aanstelling op De Vinken. “De gesprekken met de mensen van de club hebben mij enorm veel voldoening gegeven. Ik heb een heel goed gevoel opgedaan bij Eemdijk en dat is de laatste tijd alleen maar sterker geworden. Wat ik ontzettend knap vind is dat de club een duidelijk beeld heeft van waar het naartoe wil en hoe daar te komen. De club is enorm stabiel en bewaakt de continuïteit, aldus de nieuwe trainer.

Bron: website v.v. Eemdijk

Foto: Orange Pictures