Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Puntenaftrek voor AWC na schermutselingen na afloop van wedstrijd tegen UNA

AWC Wijchen is door de KNVB bestraft voor het opstootje wat plaatsvond na afloop van de wedstrijd tegen UNA op 19 november jl. De ploeg uit Wijchen wordt verantwoordelijk gehouden voor de gebeurtenissen en moet dit bekopen met 1 punt aftrek en 100 Euro boete. Daarbovenop komt de schorsing van trainer Lodewijk de Kruif.

Twee of meer leden van AWC zouden zich niet behoorlijk hebben gedragen, volgens de uitspraak van de KNVB. Trainer Lodewijk de Kruif heef nu een schikkingsvoorstel van twee wedstrijden ontvangen, omdat hij volgens de aanklager niet de-escalerend te werk is gegaan in het opstootje.

Bij AWC is perplex gereageerd. “Waar er twee vechten hebben er twee schuld. Nu wordt de volledige schuld bij ons neergelegd. Wij beraden ons op wat onze volgende stappen zullen zijn”, aldus een vertegenwoordiger van AWC.

Ook trainer Harrie Gommans en aanvaller Max van den Akker van UNA kregen een rode kaart. Deze zijn beide geseponeerd door de KNVB. Bij van den Akker zou een kopstoot niet bewezen zijn. UNA krijgt wel een voorwaardelijke straf: punten in mindering en een geldboete met een proeftijd van acht maanden.

Bron: De Gelderlander