Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Jochem Twisker (Sportlust’46) : “Mijn taak als trainer is om spelers beter te maken”

Na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Sparta Nijkerk sprak Topamateurvoetbal.com met een trotse en tevreden Jochem Twisker, trainer van Sportlust’46. Dit niet alleen over het behaalde resultaat, maar ook over de wijzigingen die werden doorgevoerd in het nieuwe seizoen.

Je ploeg maakt stappen qua voetbal maar ook qua resultaat?
,,Ik moet mijn ploeg een enorm compliment maken voor de veerkracht die het getoond heeft. Nadat wij een vroege voorsprong makkelijk weggaven knakte er gelukkig niet iets bij die jongens. Ten opzichte van vorig jaar vragen wij wat anders van onze spelers. Daar moeten ze mee leren omgaan en invullen. Wij zien dat dit iedere week beter gaat en ik ben ook blij dat andere mensen dat zien. Ik ben hier aangesteld als trainer om spelers beter te maken en ons als team te ontwikkelen en daar zijn wij iedere week hard mee bezig. Zaterdag was er maar één ploeg die verdiende te winnen, qua spelopvatting en kansenverhouding was de zege van mijn ploeg volkomen terecht.”

Zijn jullie al bezig met het “droom” bekerduel tegen FC Utrecht?
,,Daar zijn wij totaal nog niet mee bezig. Dat gaat nu een beetje komen. Wij hebben natuurlijk niets te verliezen tegen FC Utrecht alhoewel we natuurlijk met een grote uitslag vanaf willen. De wedstrijd van vandaag tegen Sparta Nijkerk was veel belangrijker. Door de winst en de andere uitslagen staan we weer op vier punten van de koploper en daar hecht ik meer waarde aan.”