Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | UNA moet genoegen nemen met punt tegen OSS ’20

De Derde Divisie Zondag is een competitie met vele Brabantse onderonsjes. Op 9 oktober stond er weer één op het programma. De nummer vier tegen de nummer acht: vier plekken verschil, maar ook slechts één verliespunt verschil. OSS ’20 kreeg bezoek van UNA en hield aan het thuisduel een punt over: 1-1. Dat was aan één iemand in het bijzonder te danken: doelman Joep Hoefnagels.

UNA begon fel. De bezoekers zochten duidelijk naar het balbezit en zo snel mogelijk naar een doelpunt. Al vlot kon Brian Boogers koppen uit een voorzet van Louisben Jagt, maar zijn inzet werd gestopt door Hoefnagels. Niet veel later kwam Sten Senders 1 op 1, maar de Osse doelverdediger won dit onderlinge duel (wederom). Tegen de verhouding in werd er daarna gescoord door OSS ’20. Samed Öztoprak kreeg de bal vanaf links, legde aan en schoot op doel. De bal plofte achter Stoskovic: 1-0.

Met dank aan Hoefnagels
UNA leek heel even van slag te zijn en OSS ’20 kon meer de aanval zoeken. Senders gaf een bal voor maar Hoefnagels bokste weg. Zo’n vijf minuten later was het weer UNA dat dreigde. Thomas Horsten kon schieten, maar zijn schot werd verwerkt tot corner. Nog wat later volgde een kopkans voor Juul Respen, maar Hoefnagels was zo goed als niet te kloppen voor de Veldhovense aanval. Boogers kreeg ook nog een goede mogelijkheid, nadat hij een bal naar de verre hoek had gekruld, en ook Horsten kreeg nog een kans, maar beide gingen er niet in. UNA had het overwicht, maar OSS’20 halverwege de voorsprong. De thuisploeg mocht Hoefnagels bedanken voor dit feit.

In de tweede helft begon Mitchel van Rosmalen scherp. Hij kon tot twee keer toe schieten, maar beide keren was Hoefnagels degene die het scoren hem belette. Toch moest de uitblinker ook een keer het antwoord schuldig blijven. Uit een rebound van een vrije trap kon uiteindelijk Sten Senders de 1-1 maken. Hoefnagels zat er wel dichtbij, hij raakte de bal zelfs, maar kon de bal niet genoeg keren. UNA had de verdiende gelijkmaker te pakken en ging op zoek naar meer.

Mogelijkheden over en weer
Wat later in de wedstrijd kreeg OSS ’20 een goede kans, maar dit keer stond de verdediging van UNA op te letten en kon uitverdedigen. Ook UNA bleef aandringen met kansen. De ingevallen Niek van Boekel probeerde het van afstand, maar zijn schot ging over. Wat later legde weer Van Boekel een bal voor op Van Rosmalen, maar laatstgenoemde kreeg de bal niet goed richting doel verwerkt. De laatste twee echte kansen waren ook nog voor UNA. De schoten van Van Rosmalen en Horsten konden de goal niet vinden.

Zo eindigde een interessant Brabants onderonsje in een gelijkspel. UNA had het betere van het spel, maar de beste speler van de wedstrijd speelde bij de opponent. Doelman Hoefnagels zorgde er voor dat UNA niet met de volle buit naar huis ging, maar met ‘slechts’ een punt.