Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Paul Kok na zoveelste bizarre derby: “Het lijkt de Mickey Mouse-competitie wel”

Als je de eerste drie Katwijkse derby’s naast elkaar legt, vallen er drie zaken op. In alle derby’s vielen vier doelpunten, drie keer was er sprake van één bovenliggende partij en alle drie de clubs mochten zich één keer zo noemen. ,,Het lijkt de Mickey Mouse Competitie wel,” vatte Paul Kok het kort en bondig samen. Ook voor het spel van zijn ploeg had Kok een korte samenvatting. ,,Ik denk dat je wel van een off-day kunt spreken,” zei de verdediger met gevoel voor understatement.

,,We scoorden dit seizoen misschien wat lastig, maar achterin hielden we de boel goed dicht tot nu toe.” Op sportpark Middelmors stonden de sluizen echter wagenwijd open. ,,We zijn bij de 1-0 zelf in de aanval, maar twee seconden later ligt die aan de andere kant in het mandje. Ja, dan staat er bij ons iets dus niet goed.”

Kok gaf toe als bankzitter zich te hebben zitten verbijten in de eerste helft. Na rust was hij één van de drie wissels die Correia inbracht. ,,Wanneer het bij rust 4-0 staat, dan doet dat gewoon pijn.” Overigens was het kunnen inbrengen van de verdediger sowieso wel een meevaller. Door een kaakbreuk in de wedstrijd tegen AFC werd een langere absentie gevreesd. Nu kon Paul Kok met een gezichtsmasker net als tegen OFC gewoon invallen en meespelen.

Op de vraag of dit Katwijk niet was gewaarschuwd voor dit Rijnsburgse Boys was Kok duidelijk: ,,Voor Rijnsburgse Boys ben je altijd gewaarschuwd. Vorig seizoen was het één van de weinige ploegen die twee keer van ons gewonnen heeft. Toen speelden ze ook al op de counter. Met dodelijke spitsen loop je dan wel eens in het mes.”

Hoewel de missie om alsnog een resultaat uit het vuur te slepen een onmogelijke was, wilde Kok toch een signaal af te geven aan zijn ploeg. ,,Ik probeerde wel met mijn invalbeurt wat extra gif te brengen, ook al stond het 4-0.” De conclusie van Kok was dan ook dat Rijnsburgse Boys de overwinning verdiende. ,,Maar we moeten hier niet van in de war raken. Komend weekend moeten we er weer staan.”

Katwijk treft dan HHC Hardenberg. Dit kalenderjaar staan er geen derby’s meer op het programma. Wanneer Paul Kok terugkijkt naar de bijzondere wedstrijden en uitslagen van de drie rivalen schiet hij in de lach. ,,Het lijkt wel de Mickey Mouse Competitie,” vat Kok de derby’s van 2022 samen.