Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Roy van der Mije: “Periodetitel is prijs van het collectief”

Tien wedstrijden zijn we onderweg in de Derde Divisie Zondag. Gisteren werd de eerste prijs vergeven: de 1e periodetitel. Niet vreemd dat die ging naar koploper ADO’20 uit Heemskerk, de ploeg van trainer Roy van der Mije. Uit 10 wedstrijden werd net niet een 100% score behaald; alleen in Rosmalen tegen OJC Rosmalen moest men genoegen nemen met een 2-2 puntenverdeling. Voor de rest waren het negen overwinningen die de Superezels wisten te behalen. Dan verwacht je een superblije en tevreden trainer. Topamateurvoetbal sprak met Roy vlak na de wedstrijd tegen Unitas in Gorinchem.

Ben je ook een blije en tevreden trainer?
“Uiteraard ben ik blij met zowel de zege als de periodetitel. Het is een bewijs dat we goed bezig zijn. Maar helemaal tevreden ben ik niet vandaag. Gezien de kansen die wij in deze wedstrijd kregen hadden we hier met dubbele cijfers moeten winnen, maar dat is weer een puntje dat we meenemen naar de volgende wedstrijd”.

Hoe zie je deze eerste prijs van het seizoen?
“Het is een prijs van het collectief. Wij zijn een hechte vriendengroep, waarbij het mijn taak is om het individu proberen nog sterker te maken in het collectief. Wij kijken ook niet al te ver vooruit. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. We focussen ons nu op DEM. Kijken niet naar de stand op de ranglijst want streekderby’s hebben altijd iets speciaals; iets onvoorspelbaars”.

Dertig doelpunten gescoord inmiddels; dat is niet mis.
“Inderdaad we scoren er lustig op los; ze kunnen elkaar voorin prima vinden en dan begonnen we vandaag ook nog met Milan Klopper en Jan-Willem Tesselaar op de bank(samen goed voor 7 doelpunten). We hebben een brede selectie waarin de krachtsverschillen uiterst gering zijn. En dan zijn er ook nog een aantal spelers op de weg terug die het vorige seizoen met flinke blessures beëindigden.

Volgende week het bekertreffen tegen FC Emmen
“Eerst DEM en dan gaan we ons focussen op FC Emmen. Mooie wedstrijd voor de club en ook een mooie wedstrijd waarin we kunnen laten zien waartoe we in staat zijn tegen een Eredivisionist. We zijn hier in Heemskerk nog niet vergeten dat ADO’20 ooit Almere City FC (4-1) en FC Eindhoven (6-1) uitschakelde in de KNVB-beker en de bal is rond, dus….”