Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING TWEEDE DIVISIE | De mallemolen van de trainers

Hoe kun je van een matig scorend Songfestivalliedje (Heddy Lester eindigde in 1977 op de twaalfde plaats met “De mallemolen”) een nog matiger introductie van de voorbeschouwing op een speelronde in de Tweede Divisie maken? ,,In de mallemolen van de trainers, draai je allemaal je eigen rondje mee. De molen draait ook zonder jou, je stoel blijft nooit lang leeg. Dus kom, draai met die mallemolen mee.” Zo dus!

Hoe lullig dit intro ook is, feit is wel dat op het moment van schrijven slechts vijf clubs 100% zeker zijn wie er komend seizoen voor de groep staat. AFC, Katwijk en FC Lisse gaan door met de huidige trainer, Quick Boys heeft de vacature voor de vertrekkende Edwin Grünholz ingevuld en Spakenburg heeft deze week bekendgemaakt dat Chris de Graaf de komende 2,5 jaar voor de groep staat. Dat betekent dat er in principe nog elf vacatures open staan in de Tweede Divisie.

Bij een deel van die elf vacatures ligt het in de lijn der verwachtingen dat de huidige trainer ook komend seizoen op dezelfde plek zit. Gezien de prestaties van beide ploegen zou je zeggen dat De Treffers en Noordwijk bij de groepje clubs horen. De Groesbekers en de kustbewoners verzorgen het toetje van deze speelronde en zijn de enige twee clubs uit de top 8 die elkaar treffen. Dat gebeurde eerder dit seizoen ook al in de tweede voorronde van de KNVB Beker. De Treffers won met 3-1 van Noordwijk en stuntte in de ronde erna door in eigen huis van RKC Waalwijk te winnen.

De meest recente trainersvacature is die van Rijnsburgse Boys. De Uien maakten na de gewonnen uitwedstrijd tegen Kozakken Boys bekend dat Henk Wisman aan zijn laatste seizoen op sportpark Middelmors bezig is. Dit weekend speelt Wisman met zijn ploeg een echte Bollenderby tegen FC Lisse. “De FC” maakte vorige week een einde aan een lange reeks nederlagen door in eigen huis met 4-0 te winnen van TEC.

In de week na de nederlaag op sportpark Ter Specke maakte TEC bekend dat Eric Meijers aan de technische staf van Hans van de Haar wordt toegevoegd. Daarmee herhaalt van de Haar een actie van afgelopen seizoen, toen hij Scott Calderwood vroeg om hem te ondersteunen. De samenwerking eindigde toen bekend werd dat Calderwood een contract had getekend bij Kozakken Boys, op dat moment één van de concurrenten in de strijd tegen degradatie. De eerste wedstrijd van Meijers is niet alleen een heel belangrijke, maar ook een behoorlijk pikante. Zijn laatste club Spakenburg reist namelijk af naar Tiel en doet dat met zijn voormalige assistent en interim opvolger Chris de Graaf aan het roer. Meijers en de Graaf lieten zich al van hun sportiefste kant zien op Twitter, ze wensten elkaar heel veel succes vanaf volgende week.

Die mallemolen zal nog wel even draaien, maar om het toch nog enigszins zo af te sluiten zoals deze voorbeschouwing begon, duiken we even in het oeuvre van een iets succesvollere act op het Songfestival en geldt ook bij deze speelronde dat “The Winner Takes It All.”

De wedstrijden:

Zaterdag 12 november:

14.30

OFC – Quick Boys
Excelsior Maassluis – Koninklijke HFC
HHC Hardenberg – Kozakken Boys

15.00

AFC – Scheveningen
Rijnsburgse Boys – FC Lisse
IJsselmeervogels – Jong Volendam

15.30

TEC – Spakenburg
Katwijk – Jong Sparta

18.00

De Treffers – Noordwijk