Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Giovanni Büttner wil Kozakken Boys overtuigen: ‘Niet met andere clubs bezig’

De toeschouwers bij Kozakken Boys-Blauw Geel’38 zagen zaterdagmiddag een groot aantal nieuwe gezichten op sportpark de Zwaaier. De meesten had men tijdens de presentatie en 1e training een week geleden al gezien maar de nummer 9 op de linkerflank konden ze niet direct thuisbrengen.

En dat klopte ook want deze 21-jarige Giovanni Büttner zette zijn eerste stappen pas afgelopen donderdag op het complex van Kozakken Boys als proefspeler.

Wellicht om het komend seizoen de opvolger te worden van de definitief naar NAC vertrokken Thomas Marijnissen.

Tegen Blauw Geel’38 kreeg hij 45 minuten speeltijd van Scott Calderwood. Voldoende om een contract af te dwingen?

Giovanni Büttner: Zo veel en hoog mogelijk spel

Büttner: “Dat zal de tijd moeten leren. Ik ben naar Kozakken Boys gekomen om te kijken of ik speelminuten kan verdienen. Ik ben wel trainingsfit maar mis nog wel het nodige wedstrijdritme. Bij TOP Oss heb ik de laatste maanden weinig wedstrijden gespeeld. Heb ook pech gehad met een zware blessure tijdens de coronaperiode waarmee ik lange tijd uit de running ben geweest. En toen die genezen was kon ik geen wedstrijdritme opdoen omdat TOP Oss geen beloftenteam heeft waar geblesseerde spelers hun wedstrijdjes kunnen spelen”.

Kon je wel verlengen bij TOP Oss?

“Ja, ik kon mijn contract wel verlengen, maar ik ben een speler die graag elke week wil spelen. En de vooruitzichten daarop waren niet echt gunstig. Toen Kozakken Boys kwam heb ik dus geen moment getwijfeld en mijn kans gegrepen.

Wat voor speler ben je?

“Een speler die optimaal van het spelletje geniet, zich altijd voor 100% inzet en zo hoog mogelijk wil spelen. Ik hou van acties maken, ben redelijk snel en een teamspeler met voetballende kwaliteiten”.

Beschrijf in het kort eens jouw voetbalcarrière gestart?

“Geboren in Doetinchem was mijn eerste club als jeugdspeler DZC’68 om vervolgens deel uit te maken van de Vitesse/AGOVV jeugd. Maar de langste periode heb ik toch gespeeld voor Go Ahead Eagles. De Onder 17, Onder 19 doorlopen om vervolgens in Jong Go Ahead te spelen. De laatste paar seizoen verkast naar het Zuiden, waar TOP Oss mijn werkgever was”.

Zijn er naast Kozakken Boys nog meer clubs in de race?

“Nee, ik ben niet met andere clubs bezig. Kozakken Boys is een club waar ik heel graag wil spelen en daarvoor ook alles wil doen. Als je hier het sportpark binnen komt lopen denkt elke speler: Hier wil ik spelen”.

Hoe ging het in de 45 minuten bij Kozakken Boys?

“Ik vond het wel lekker gaan. Vergeet niet dat het pas de eerste wedstrijd was voor mij maar die voorzet waaruit het openingsdoelpunt ontstond is natuurlijk wel een binnenkomer die zelfvertrouwen geeft”.

Technisch directeur Johan van de Werff stond erbij en keek er naar. Deze week zal hij gegarandeerd, in samenspraak met Scott Calderwood, gaan beslissen of Giovanni Büttner inderdaad de opvolger van Thomas Marijnissen gaat worden. Mogelijk krijgt de aanvaller dinsdagavond tegen FC Den Bosch wederom speelminuten.