Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Schaap: ‘Het is een enorm zooitje geweest bij IJsselmeervogels’

Jaimy Schaap heeft goede hoop dat IJsselmeervogels zich over een aantal jaar weer in de top van het amateurvoetbal zal melden. Een aantal ontwikkelingen, waaronder het aantreden van een nieuwe technische commissie, stemmen de doelman tevreden. Dat vertelt Schaap in gesprek met Topamateurvoetbal.com.

“Ik moet eerlijk zeggen dat ik heel lang getwijfeld heb om deze club te verlaten de afgelopen anderhalf jaar. Het was gewoon een enorm zooitje: de verkeerde mensen zaten op de verkeerde plek. Gelukkig zijn er net op tijd spijkers met koppen geslagen. Er zijn nieuwe mensen gekomen en het ziet er allemaal een stuk rooskleuriger uit.”

‘Tijd nodig om weer op te bouwen’

De 28-jarige Schaap benadrukt dat succes op de lange termijn het uitgangspunt moet zijn. “Als je ziet wat voor zooitje het is geweest, dan heeft dat tijd nodig om het weer op te bouwen. Ik denk dat we binnen nu drie en vier jaar weer mee moeten gaan spelen om het kampioenschap.”

Volgens Schaap heeft het sportieve imago de laatste jaren een deuk opgelopen. “IJsselmeervogels is zeker qua geschiedenis een topclub, maar IJsselmeervogels is zeker de laatste twee jaar geen topclub geweest. Vroeger kwamen clubs naar ons toe, waren ze bang om tegen ons te voetballen en blij als ze een punt haalden. Als ze nu een punt halen, gaan ze teleurgesteld weg. Dat zegt al genoeg.”

Focus op handhaving

De technische commissie van de Rooien legde met Jim Hulleman, Niels Butter en Dennis Knuiman al drie spelers voor volgend seizoen vast. Volgens Schaap kunnen de verwachtingen pas na de zomer wat omhoog.

“Ik denk dat we ons eerst even lekker moeten gaan richten op handhaving, ons zo snel mogelijk veiligspelen. De rest zal me worst wezen. Vanaf volgend seizoen gaan we bouwen aan veel mooiere dingen.”