Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT DERDE DIVISIE ZATERDAG | Urk en Ter Leede halen uit, Sparta Nijkerk en Harkemase Boys delen de punten

Urk en Ter Leede halen beiden uit in de kelderkrakers tegen, respectievelijk, Excelsior ’31 en ASWH. De ploeg van trainer Gert Jan Karsten, die komend seizoen bij IJsselmeervogels werkzaam is, won met 1-4 in Rijssen. In Hendrik Ido Ambacht wist Ter Leede tegen ASWH de eerste set te winnen: 1-6.

Sparta Nijkerk en Harkemase Boys deelden op sportpark de Ebbenhorst de punten. De Friezen kwamen voor rust tweemaal op voorsprong, dankzij goals van Margherita en Beimers. Van der Weijden zorgde beide keren dat de thuisploeg weer naast de bezoekers kwam. De thuisploeg moest echter tot de 87e minuut wachten voor van der Weijden de 2-2 scoorde en de meubels redde voor zijn ploeg.

Excelsior ’31 – Urk 1-4

Excelsior ’31 kwam nog wel op een 1-0 voorsprong in de kelderkraker tegen Urk, maar na de goal van Veltkamp, halverwege de eerste helft, was de koek op voor de Rijssenaren. Namens de bezoekers wist Lucas Tol twee keer tot scoren te komen. Snoek en Romkes maakten de andere twee doelpunten.

ASWH – Ter Leede 1-6

ASWH – Ter Leede was na een half uur spelen al beslist. De bezoekers stonden toen al met 0-4 voor tegen de Ambachters. Van der Putten, Luuk de Kruijs en Arroyo waren de doelpuntenmakers aan de kant van Ter Leede, Damen hielp de ploeg van Niek Oosterlee door in eigen doel te scoren. Na rust voerde van der Putten zijn doelpuntenproductie op naar drie en redde van der Velden nog enigszins de eer voor ASWH.