maandag 27 maart 2023

Boomkens verlaat De Treffers en maakt verrassende keuze

Veel gelezen

Timo Boomkens verlaat tweededivisionist De Treffers na daar een periode van anderhalf jaar te hebben gevoetbald. In die periode stootte hij door vanuit de O21 naar de hoofdmacht. Boomkens speelde ooit voor SV Valkenswaard maar gaat nu aan de slag bij rivaal De Valk.

De 21-jarige Boomkens kwam als ‘geboren Bosuil’ in zijn jeugdjaren uit voor SV Valkenswaard. Via Lommel in België kwam hij in de opleiding van FC Eindhoven terecht. Vanuit de O21 van de Eindhovenaren stapte hij over naar de O21 van De Treffers, waar vandaan hij ondertussen de overstap naar de A-selectie maakte. Hij speelde dit seizoen onder meer mee tegen Koninklijke HFC.

Straks naar de VS

Boomkens koos er voor komende zomer naar Amerika te vertrekken om daar studie en voetbal te gaan combineren. Om voor dat eerste toegelaten te worden zijn een aantal studiepunten nodig en om die binnen te halen moeten de trainingen en wedstrijden bij De Treffers wijken.

En daarom dacht de verdediger terug te keren bij de club waar hij is opgegroeid en ook trainer van de O15 is. Verrassenderwijs komt het echter niet tot een aansluiting bij de selectie van SV Valkenswaard omdat de trainer het groepsproces niet wil verstoren door er iemand in de winter bij te nemen.

Boomkens in het Eindhovens Dagblad daarover: ,,Ik respecteer die beslissing, maar het heeft me wel teleurgesteld. Daarom heb ik vervolgens voor De Valk gekozen. Ik heb het daar nu al enorm naar mijn zin, een leuke groep en super aardige mensen.”

- Advertentie -spot_img
- Advertentie -
Laatste nieuws

OVERZICHT VIERDE DIVISIE ZONDAG | Hoogeveen neemt koppositie over van HBS, SV Meerssen onderuit bij Juliana’31

Hoogeveen is de 'nieuwe' lijstaanvoerder in de Vierde Divisie A. De ploeg wist thuis drie punten te pakken tegen...
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img

Gerelateerde artikelen

- Advertentie - spot_img