Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Leeroy Echteld (De Treffers) mogelijk zes wedstrijden geschorst

Leeroy Echteld heeft een voorstel van de tuchtcommissie van de KNVB ontvangen voor een schorsing van zes wedstrijden, zo meldt De Gelderlander. Aanleiding daarvoor is de rode kaart die de trainer ontving van de dienstdoende scheidsrechter Cantineau tijdens de wedstrijd De Treffers – Excelsior Maassluis op 21 januari.

Echteld liep na 36 minuten het veld in nadat zijn 22-jarige verdediger Azzedine Dzidak een klap had uitgedeeld aan tegenstander Bram Wennekers en daar ook de rode kaart voor kreeg. De coach haalde aanvankelijk verhaal terwijl hij in het veld stond bij de scheidsrechter, ging vervolgens buiten de lijnen tegen de vierde official Midden verder en liep na afloop de kleedkamer van de arbitrage in.

De oud-prof erkent die fouten ondertussen ook maar geeft ook aan dat hij niet wist dat hij niet in de kleedkamer van de arbiters mocht komen. Overigens doet Echteld nog wel een opmerkelijke uitlating. ,,Alleen vind ik de voorgestelde schorsing te zwaar. Ik vind het ook vervelend dat de vierde official nu iets anders aangeeft dan hij tijdens de wedstrijd tegen mij heeft gezegd”, aldus Echteld tegen De Gelderlander.

TEC en De Graafschap voor de boeg

De 54-jarige Echteld zat afgelopen zaterdag tegen IJsselmeervogels (2-1 zege) reeds zijn eerste wedstrijd schorsing uit. De Treffers speelt komend weekend de uitwedstrijd bij TEC en vervolgens dinsdag de bekerwedstrijd uit bij De Graafschap. Voor deze wedstrijd zijn ondertussen een kleine 7000 wedstrijdtickets verkocht.

Echteld overweegt nog bezwaar tegen de uitspraak te maken en overlegt daarover met de Groesbeekse club. Waarschijnlijk zullen Frank van Kouwen, Bas Peperkamp en Don Bosman de coaching tijdens de schorsing op zich blijven nemen.