Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Verschuivingen in keepersbestand SV Urk

Bij SV Urk vinden enkele verschuivingen plaats in het keepersbestand. Een en ander houdt in dat Hendrik Bakker aan het einde van het lopende seizoen zal stoppen als doelman en dat Auke Kaptijn per direct wordt doorgeschoven van het tweede naar het eerste team.

Bakker heeft besloten een ommezwaai in zijn leven te maken en hij gaat daarvoor een studie volgen aan de Bijbelschool Gospel Mission. Die opleiding start in september en neemt vijf dagen per week in beslag. Trainen bij Urk is daarmee dus geen optie.

Mede door de blessure van Klaas Nentjes en de bovenstaande situatie rond Bakker heeft men bij Urk besloten de talentvolle doelman Auke Kaptijn per direct over te hevelen naar het eerste team. Kaptijn heeft al enkele malen bij het vlaggenschip van Urk onder de lat gestaan.

Ook de technische staf heeft ondertussen de nodige aanvulling voor komend seizoen gekregen. Waar eerder duidelijk was dat Peter Wesselink komend seizoen de hoofdtrainer van de selectie is, zullen de huidige assistent van Gert Jan Karsten, Albert Mark Nagel, en keepertrainer, Peter de Boer, het team mede begeleiden.