Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Uitblinkende Mark de Vries maakt het verschil bij Ter Leede: “Staat in mijn top 10”

Afgelopen zaterdag waren de toeschouwers bij v.v. Ter Leede – SV Urk de absolute winnaars. De wedstrijd op de Roodemolen in Sassenheim hing van de spectaculaire momenten aan elkaar Tot twee minuten voor het einde viel niet te zeggen wie de winnaar zou worden. Het regende halve en hele kansen. Uiteindelijk vielen alsnog de 2-0 en 3-0. Dat die 0 op anderhalf uur op de borden bleef staan was vooral te danken aan doelman Mark de Vries van de thuisclub. Hij was niet te verslaan. Hoe beleefde de Vries het duel zelf?

“Natuurlijk was het voor ons lekker om binnen vijf minuten op 1-0 te komen. Dat heb je dan alvast binnen. Het was echter niet zo dat we de verdediging daarna gemakkelijk dicht hielden.”

SV Urk speelde in feite de gehele wedstrijd goed mee en heeft kansen te over gehad om het om te draaien.

“Ja dat is zo. Tegelijk kregen wij ook de mogelijkheden om de wedstrijd vroegtijdig naar ons toe te trekken. Maar dat deden wij ook niet.”

Je kreeg het vlak voor rust wel heel druk.

“Ja, een hele serie corners tegen. Soms kon ik direct pakken, soms moest er een vuist tegenaan. Maar het liep allemaal goed af.”

Na rust groeide je uit tot de held van de middag.

“Als jij dat zo wilt noemen, prima.”

Je stopte niet alleen meerdere keren een poging in een 1-tegen-1 situatie, maar ook nog een penalty.

“Ja, ik werd natuurlijk ook lekker bezig gehouden en groeide in de wedstrijd. Die strafschop was nog best hard en ver naar de hoek, maar ik ging er heel snel naar toe. Ik kon die bal zelfs meteen klem houden om een rebound te voorkomen.”

Hebben jullie ondertussen het lek boven?

“We kunnen denk ik nog veel beter, maar het is wel fijn dat we onszelf in de laatste wedstrijden van plek 18 naar 11 hebben opgewerkt. We hebben heel intensief getraind en naar beelden van onszelf gekeken. Heel leerzaam. De staf en spelersgroep heeft er ontzettend veel energie en tijd in gestoken om beter te worden. Natuurlijk is het mooi dat je dat terug ziet in de resultaten.”.

Deze wedstrijd moet jou ook veel voldoening geven over je eigen spel.

“Jawel dat deed het ook wel”.

Je beste ooit?

“Nou, laat ik zeggen dat hij in mijn persoonlijke top 10 staat”.