Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

EXCLUSIEF | Bollenstreekclubs beëindigen samenwerkingsverband en Herenakkoord per direct

De Bollenstreekclubs hebben hun samenwerkingsverband beëindigd. Na verschillende onderlinge irritaties over transfers was de overstap van Rob Overvliet (foto) van Noordwijk naar Rijnsburgse Boys uiteindelijk de druppel die ervoor zorgde dat het ‘Herenakkoord’ per direct is ontbonden.

Het collectief, dat bestond uit Katwijk, Rijnsburgse Boys, Noordwijk, FC Lisse, Ter Leede en VVSB, zijn sinds het begin van deze eeuw op verschillende gebieden gaan samenwerken. Daar vielen, onder andere, inkoop, tickets en de productie van een collectieve seizoengids onder. Ook het zogenaamde Herenakkoord was onderdeel van de samenwerking. Naar verluidt is dat akkoord één van de redenen voor de beëindiging van de samenwerking.

Druppel

Het Herenakkoord, een aantal afspraken tussen de clubs met betrekking tot het overnemen van spelers van de clubs binnen het collectief, was wel vaker een heet hangijzer binnen de samenwerking. De historie van dit bijzondere ‘akkoord’ gaat terug tot begin jaren ’80 en is het best te vergelijken met twee partners waarvan er eentje overtuigd is dat het een open relatie betreft. Na een lange lijst van transfersoaps en onderlinge animositeit was de overgang van Rob Overvliet van Noordwijk naar Rijnsburgse Boys de druppel die de emmer deed overlopen. Op sportpark Duinwetering vond men dat bij die overgang de afspraken van het Herenakkoord werden geschonden door Rijnsburgse Boys.

Gevolgen

,,De samenwerking is na goed onderling overleg gestopt,” bezweren diverse bronnen aan Topamateurvoetbal.com. Naast het, mogelijk laatste, conflict over het roemruchte Herenakkoord werd ook het plan van FC Lisse om actief jeugdige toptalenten in de regio te gaan scouten en naar Ter Specke te halen als één van de ‘bommen’ onder het collectief genoemd. De stichting zelf heeft nog niet gereageerd op het verzoek van deze website om te reageren op de kwestie en de gevolgen ervan. Wordt ongetwijfeld vervolgd.