Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Spakenburgse derby met druk van alle kanten

Deze week staan er weer drie midweekse inhaalwedstrijden op het programma. En dat zijn niet de drie minste affiches. Twee daarvan vallen onder de categorie ‘Top vijf versus het Vege Lijf.’ En alsof dat nog niet genoeg is, staat ook de Derby tussen Rood en Blauw op het programma. Clichématig altijd een ‘wedstrijd op zich’, dit keer echter ook eentje met veel belangen en goede verhalen. Voer voor voetbalromantici! De ploegen zelf willen ‘gewoon’ drie punten bijschrijven als de wedstrijd afgelopen is.

IJsselmeervogels – Spakenburg

8 maart 2022 20.00 uur, sportpark De Westmaat
Scheidsrechter Cairo
StandPuntenDoelsaldo
10. Spakenburg16 – 2133 – 30
17. IJsselmeervogels16 – 1619 – 27
Onderlinge resultaten sinds invoering Tweede Divisie
 Winst/Gelijk/VerliesDoelsaldo
IJsselmeervogels – Spakenburg0 – 2 – 03 – 3
Spakenburg – IJsselmeervogels0 – 1 – 02 – 2
Totaal (IJs – Spa)0 – 3 – 05 – 5


Een wedstrijd met een enorme geschiedenis. Die geschiedenis slaan we vandaag even over, er ligt namelijk heel veel moois in de toekomst besloten. De Rooien hebben dat seizoen dat alles lijkt tegen te zitten, maar de Blauwen staan niet eens zo heel ver weg. Als de mannen van Gert Peter de Gunst winnen is het gaatje nog maar twee. Bij Spakenburg heeft men op sportief gebied echter weinig klagen: van de laatste vijf wedstrijden werden er vier winnend afgesloten, waardoor de equipe van het duo de Graaf/Twisker weer tegen het linkerrijtje aan schurkt.

Dat het, ondanks de resultaten, niet helemaal rustig is bij de Blauwen mag als understatement bestempeld worden. De club is in een bittere strijd verwikkeld met een clubje van “stoere” kerels met capuchontruien, die zichzelf de HKS noemt. Afgelopen vrijdag kwam daar een transfersoap rond Vince Gino Dekker bij. Laat in de avond verscheen er een bericht op de website van Spakenburg: onder druk van bedreigingen van de HKS heeft Dekker zijn contract met IJsselmeervogels hebben verscheurd en blijft hij bij Spakenburg. De vreemd opgezette tekst deed vermoeden dat het om een wrange grap was, maar de buren sloegen er vol op aan. Nog diezelfde dag liet IJsselmeervogels weten dat hier het laatste nog niet over was gezegd. Maar erger nog dan de provocatie naar de buren was het bericht een mes in de rug van de bestuursleden en vrijwilligers die te maken hebben gehad met dreigementen vanuit de randgroep-criminelen met de afkorting.

Met de degradatiezorgen bij Rood en de HKS-perikelen bij Blauw kunnen we vooraf al zeggen dat de derby behoorlijk op scherp is gezet.

AFC – ASWH

9 maart 2022 20.00 uur, sportpark Goed Genoeg
Scheidsrechter Schaper
StandPuntenDoelsaldo
4. AFC16 – 2831 – 18
15. ASWH16 – 1823 – 25
Onderlinge resultaten sinds invoering Tweede Divisie
 Winst/Gelijk/VerliesDoelsaldo
AFC – ASWH2 – 0 – 07 – 2
ASWH – AFCNiet gespeeld 
Totaal (AFC – ASWH)2 – 0 – 07 – 2

Na het verlies tegen Koninklijke HFC afgelopen zondag liep de achterstand van AFC op koploper Katwijk op tot 12 punten. Titelprolongatie lijkt dus ver weg voor scheidend trainer Ulrich Landvreugd en zijn ploeg. De bezoekers speelden al vier wedstrijden in 2022, daarvan werden er drie gewonnen. De negen bijbehorende punten zorgen ervoor dat ASWH zich momenteel op een plaats staan, waarmee de Ambachters zich verzekeren van nog een seizoen Tweede Divisie.


De Treffers – Scheveningen

9 maart 2022 20.00 uur, sportpark Zuid
Scheidsrechter
StandPuntenDoelsaldo
5. De Treffers16 – 2620 – 18
13. Scheveningen15 – 2017 – 23
Onderlinge resultaten sinds invoering Tweede Divisie
 Winst/Gelijk/VerliesDoelsaldo
De Treffers  – Scheveningen2 – 0 – 05 – 1
Scheveningen – De Treffers1 – 1 – 04 – 1
Totaal (Tre – Sch)2 – 1 – 16 – 5


Na het terechte verlies tegen Katwijk krijgt De Treffers al snel de kans om zich te revancheren. De bezoekers verkeren in alleraardigste vorm. Mede dankzij een perfecte score in dit kalenderjaar verschaffen de Schollenkoppen zich wat lucht. De weg naar definitieve veiligheid is echter nog lang en het verleden laat zien dat sportpark Zuid, tot nog toe, een onneembare vesting is gebleken voor de ploeg van John Blok.