Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Samenwerking tussen FC Lisse en hoofdtrainer Van Heulen beëindigd

FC Lisse gaat op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, de club uit de Tweede Divisie maakte bekend dat het per direct afscheid neemt van Richard van Heulen. Dit vanwege de teleurstellende resultaten en het gebrek aan perspectief.

FC Lisse is de rode lantaarndrager in de Tweede Divisie, dit met slechts één punt uit acht gespeelde wedstrijden. In de laatste wedstrijd ging het onderuit in eigen huis tegen koploper Spakenburg (1-3).

Van Heulen was dit seizoen voor de eerste keer als hoofdtrainer verantwoordelijk voor de verrichtingen van het eerste elftal van FC Lisse. Daarvoor was hij drie seizoenen assistent van Raymond Bronkhorst. Verder speelde hij zes seizoenen in het eerste elftal van FC Lisse.

In een toelichting op Voetbal in de Bollenstreek geeft Technisch Manager Kevin Winter aan dat FC Lisse vond dat ze iets moesten doen. “Er is voor ons te weinig houvast dat er op korte termijn verbetering zal optreden”, aldus Winter. “Dit is heel vervelend voor Richard, iemand die al heel lang bij de club zit. Maar het zou nog oervervelender zijn als we vier of vijf maanden hadden gewacht en dan hadden moeten ingrijpen. Dan is het misschien wel te laat”, vervolgt Winter. Van Heulen werd nog wel voorgelegd om in een andere functie behouden te blijven maar bedankte daarvoor.

Structurele oplossing

De TC van FC Lisse gaat op zoek naar een trainer die het seizoen afmaakt. Een tussenpaus voor tot bijvoorbeeld de winterstop heeft vooralsnog niet de voorkeur. “We willen rust en duidelijkheid creëren voor de groep. Het is niet wenselijk dat ze nu een nieuwe trainer krijgen en dan over twee maanden weer”. “Voor de heel korte termijn staan Barry Opdam en Dennis Iliohan voor de groep. Vanaf nu gaat de focus op het vinden van opvolger voor Richard van Heulen. Daarbij gaan we niet overhaast te werk, het moet iemand zijn die bij de club past en de groep aanvult. Als we een week langer nodig hebben, zullen we die tijd nemen,” aldus Kevin Winter.