Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

DOVO neemt per direct afscheid van hoofdtrainer: ‘Het is een pijnlijke beslissing’

Florian Wolf is met onmiddellijke ingang niet meer verantwoordelijk voor de verrichtingen van het eerste elftal van DOVO. Volgens de website van de club uit Veenendaal zag de technische commissie onvoldoende aanknopingspunten om de samenwerking voort te zetten.

Recent maakte Wolf bekend dat hij zijn in juni 2024 aflopende contract niet wenste te verlengen. De oefenmeester arriveerde in de maand april van 2021 bij DOVO als hoofdtrainer. Vorig seizoen eindigde hij op een tiende plaats met zijn ploeg en wist hij beslag te leggen op een periodetitel.

Henri Drost gaf namens de technische commissie van DOVO tekst en uitleg op de voornoemde website over de beslissing om de samenwerking nu al te stoppen. ,,Florian heeft vorige week gemeld dat hij zijn tot juni lopende contract niet zal verlengen. Wij hebben daarop intern overleg gevoerd. Conclusie daarvan is dat we de samenwerking nu beëindigen. We zitten over een aantal zaken niet op één lijn. Onze inschatting is dat dit de komende maanden niet beter gaat worden.”

Ook Wilco Vink sprak namens de technische commissie over het vertrek van de hoofdtrainer. ,,Het is een pijnlijke beslissing, voor zowel Florian als voor ons. Je gaat een samenwerking aan om die goed af te ronden en het is zeer spijtig dat dit niet is gelukt. Zeker omdat Florian veel credits verdient. Hij is in een ongekend moeilijk periode ingestapt. Onder zijn leiding heeft DOVO 1 onvergetelijke prestaties neergezet, zoals het lijfsbehoud in de Derde Divisie en de periodetitel een jaar geleden. Daarvoor verdient hij veel waardering.”