Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: Waanzinnige comeback van JOS Watergraafsmeer tegen koploper OFC

Speelronde 16 van de Derde Divisie van het zondagvoetbal zal altijd verbonden blijven met de fantastische comeback van JOS Watergraafsmeer, de ploeg wist een achterstand van 0-3 om te buigen naar een zege (5-4). Verder bleef GVV Unitas in het spoor van de nummer één door een overwinning te boeken tegen het laag geklasseerde RKVV DEM (1-2) en won Groene Ster thuis van USV Hercules (2-1).

Een bizarre wedstrijd met liefst negen doelpunten kregen de toeschouwers te zien bij het treffen tussen JOS Watergraafsmeer en OFC Oostzaan. De lijstaanvoerder kwam op een ruime 0-3 voorsprong en niemand zal op dat moment nog maar een cent hebben gegeven voor de kansen van de thuisploeg op een mooi resultaat. Niets was echter minder waar, mede door een hattrick van Raymond Fafiani wist JOS alsnog de zege binnen te slepen. De overige doelpunten van de winnende ploeg kwamen op naam van Tim Plemper en Revelinio Slijters.


HSC’21 kwam in eigen huis uitstekend uit de startblokken, na twee minuten spelen stond de 1-0 al op het scorebord, uit een corner van Yannik de Vries kopte Michael Wensing raak. Net na de pauze kwam ADO’20 naast HSC’21 toen Tesselaar de doelman van de tegenpartij wist te passeren (1-1). De thuisploeg wist toch de drie punten te pakken door treffers van Wessel Witbreuk en Stef Ottink.

Groene Ster kwam in de thuiswedstrijd aan de leiding toen Chefrino Eind na een kwartier het eindstation was van een goede aanval (1-0). Tyrone Fonville was echter goed voor de gelijkmaker waardoor Groene Ster weer opnieuw op jacht moest gaan naar de voorsprong (1-1). De winnende treffer kwam op naam van Amin Elalji (2-1).


De uitslagen:
Quick – Blauw Geel’38 3-2
Hollandia – Dongen 0-2
JOS – OFC 5-4
DEM – GVV Unitas 1-2
Groene Ster – USV Hercules 2-1
HSC’21 – ADO’20 3-1