Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VERSLAG | Ideeënbus Rijnsburg in winterstop kennelijk geleegd, Scheveningen profiteert

Scheveningen is, net als de start van deze competitie, uitstekend begonnen aan de hervatting van de Tweede Divisie. Vorige week drie punten tegen Jong Volendam in eigen huis en afgelopen zaterdag een knappe en ook verdiende overwinning op de Middelmors: 0-2. Na afloop was trainer John Blok dan ook vanzelfsprekend in zijn nopjes en benadrukte nog eens dat zijn ploeg weliswaar kwalitatief niet de beste is, maar dat het wel verdraaid lastig kan zijn om van zijn ploeg te winnen. Rijnsburgse Boys kan dat na zaterdagmiddag slechts beamen.

De Rijnsburgers daarentegen zijn uiterst beroerd begonnen na de verlengde winterstop. Vorige week kwam de ploeg van Henk Wisman in Werkendam niet langs Kozakken Boys (0-0). Erger dan de puntendeling was in die wedstrijd vooral het inspiratieloze voetbal dat supporters zorgen baarden. De bloedeloze brilstand-wedstrijd bleek een inleiding voor een nog slechtere vertoning in eigen huis tegen Scheveningen. Rijnsburgse Boys heeft al langere tijd patent op aanvallend voetbal, waarbij over het algemeen de goals toch wel gemaakt worden, op de koop toenemend dat die ook relatief eenvoudig in de eigen goal belanden. Nu lijkt de ideeën-bus in de winterstop te zijn leeggeschud. En dat uitgerekend op de dag dat de Middelmors weer volledig vol mag zitten met de eigen aanhang.

De bezoekers begonnen van meet af aan feller aan het duel dan de Rijnsburgers. Na nog een mislukte aftrap van Scheveningen, die zomaar door René van der Gijp lachend van commentaar was kunnen voorzien, was de beginfase direct voor Scheveningen. Binnen vijf minuten had Scheveningen hiermee drie corners versierd. Een teken aan de wand. Rijnsburgse Boys was aanzienlijk minder te vinden in de zestien van de tegenstander. Alleen Jeroen Spruijt was één keer dichtbij. Verdediger Masies Artien had zichzelf niet helemaal in de hand en ontsnapte aan een rode kaart. Het werd geel, maar dan één met een rood randje zeg maar. In minuut 26 was Rijnsburg toch dicht bij de openingsgoal. Dani van der Moot, de spits die al een tijdje droogstaat, kopte de bal tegen de onderkant van de lat en in de rebound op doelman Sven van der Maaten. Typisch zo’n moment wat de wedstrijd een heel ander aanzien had kunnen geven. Dit bleek echter het grootste wapenfeit van de Uien deze middag.

Daarna nam Scheveningen het heft weer in handen. Het bleef feller in de duels, scherper op de tweede ballen en met iets meer ideeën aan de bal. Na een schuiver voorbij de tweede paal was het Mehmet Aldogan die, na dom balverlies van Masies Artien, voor de 0-1 tekende. In de eerste helft kreeg Rijnsburg ook nog wel wat mogelijkheden, maar dan vooral uit individuele pogingen die net over de goal vlogen zoals het schot van Jeffrey Jongeneelen op slag van rust.

Na de thee verwachtte de Rijnsburgse supporter een getergd Rijnsburgse Boys te zien, maar kwam bedrogen uit. Kort na rust kon scheidsrechter De Bruijn niet anders dan, na een overtreding van Rob Zandbergen, resoluut naar de stip wijzen. Rowdy van der Putten zag zijn inzet van elf meter echter knap worden gepareerd door doelman Michael Bekkers. De enige Rijnsburger met een voldoende deze middag en daarmee automatisch man of the match. Wie dacht dat deze opsteker het tij zou doen keren, kwam bedrogen uit. Daar waar de thuisploeg in de eerste helft nog wel een paar aardige pogingen had, bleek de slagkracht in de tweede helft totaal verdwenen. Tim Peters kopte nog een keer via de lat over en Masies Artien ontsnapte tot twee keer (!) toe aan zijn tweede gele kaart. Trainer Wisman wisselde de toekomstig Spakenburg-speler pas veel later dan logisch was geweest. Sowieso kregen de wissels aan Rijnsburgse zijde maar weinig tijd om de wedstrijd te doen kantelen. Of de wissels dit hadden kunnen brengen is de vraag, want invaller Bram de Bruin wilde zelfs met het shirt achterstevoren het veld betreden. Teammanager Jaco Heemskerk was zo attent hem hierop te wijzen. Scheveningen kreeg ook wel in de gaten dat de Uien onmachtig waren en voetbalde gewoon gedisciplineerd verder. In de absolute slotfase wisselde John Blok nog de nodige spelers en bracht onder meer Maarten Rieder in die, nog geen minuut in het veld, de wedstijd besliste door de 0-2 in de verre hoek achter Michael Bekkers te schuiven.

Scheveningen is wederom goed aan de competitie begonnen en mag volgende week  proberen om de negen uit drie te maken tegen hekkensluiter GVVV. Aan de Rijnsburgers vooral de taak om zich te revancheren en de eigen voetbalvisie tegen Jong Volendam op de Middelmors te laten zien. Wat de uitslag dan wordt, is van minder belang.