OVERZICHT | Derde Divisie Zaterdag: Derby’s een prooi voor FC Lisse en DVS’33, Sportlust’46 loopt in blessuretijd averij op

FC Lisse deed uitstekende zaken in de strijd om de koppositie in de Derde Divisie door de derby van de Bollenstreek met ruime cijfers te winnen van Ter Leede (3-0). Concurrent Sportlust’46 verslikte zich in de blessuretijd in ODIN’59 (2-2) en DVS’33 won de derby van de Veluwe in Harderwijk van VVOG (0-2).

De nieuwe lijstaanvoerder van de Derde Divisie, FC Lisse, kwam na 39 minuten voetbal aan de leiding op Ter Specke door een doelpunt van Jeffrey Kleijbroek (1-0). Deze treffer bepaalde ook de ruststand in de Bollenstreekderby. Na iets meer dan een uur spelen kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong tegen Ter Leede, het doelpunt was van David Verweij. Het slotakkoord was voor Enzo Stroo die de 3-0 aan liet tekenen.

Na een klein uur spelen leek er geen vuiltje aan de lucht voor Sportlust’46 op bezoek bij ODIN’59. Twee doelpunten van Mark van der Weijden betekende een 0-2 voorsprong voor de ploeg uit Woerden. De thuisploeg kwam toch terug in de wedstrijd door een doelpunt van Mart Willemse en pakte ruim in de blessuretijd door een schot van afstand van Niels Jager alsnog een punt (2-2). Een uitgebreid verslag van deze wedstrijd is zondagochtend te lezen op de website Topamateurvoetbal.com

In de derby van de Veluwe werd de score was geopend in de 76ste minuut. De dienstdoende scheidsrechter wees naar de penaltystip na een overtreding op Stef Nijland. Aninkora nam plaats achter de bal en passeerde de doelman van VVOG (0-1). Veenhof schoot DVS’33 in de laatste minuut van de officiële speeltijd naar een 0-2 voorsprong tegen VVOG dat met een man minder de wedstrijd moest eindigen. Snijders pakte in de blessuretijd zijn tweede gele kaart waardoor hij iets eerder kon gaan douchen dan zijn teamgenoten.

Hoek wist de lange reis van Zeeland naar Friesland af te sluiten met een fraaie 1-2 zege op Harkemase Boys. In de achttiende minuut kwamen de gasten aan de leiding, na een goede combinatie met Impens was het Bakx die de beslissende zet gaf (0-1). Een kwartier voor het einde van de officiële speeltijd was het Schalkwijk die een penalty wist te benutten die werd toegekend nadat er een overtreding op hem gemaakt was (0-2). Harkemase Boys kwam in de 85ste minuut nog wel terug tot 1-2 door Achuna maar verder dan dat kwam men niet.

Steyn Strijker was zaterdagmiddag de gevierde man in Assen waar ACV drie punten wist te pakken tegen SteDoCo (1-0). Hij schoot in de 27ste minuut van grote afstand de bal via de binnenkant van de paal fraai binnen. Barendrecht won met ruime cijfers van Ajax (0-3). Doelpunten voor de winnende formatie kwamen op naam van Eekman, Altintas en Bakour.

De degradatiekraker in Zeeland tussen G.O.E.S. en VVSB werd een prooi voor de ploeg uit Noordwijkerhout. Twee doelpunten van Yousef Blel en één van Raygivano Dompig waren goed voor een eindstand van 0-3. In Rijssen won Excelsior’31 met 2-0 van Staphorst door treffers van Penterman en Veltkamp.