OVERZICHT | Tweede Divisie: Dit gebeurde er tot nu toe in speelronde 18

Een doelpuntrijke zaterdagmiddag in de tweede divisie. Katwijk zag alle achtervolgers punten verspelen en won zelf met 3-2 van jong Volendam. Kozakken boys was verrassend te sterk voor HHC, en Noordwijk zet de serie van uitstekende thuisresultaten voort.

Noordwijk begon goed aan het thuisduel met Scheveningen en beloonde dat al in de achtste minuut met een treffer. Sander Bosma kopte een vrije trap van Thomas Reynaers binnen: 1-0. Na een eerste helft waarin Noordwijk niet echt in de problemen kwam, werd Scheveningen 8 minuten na rust in het zadel geholpen door een rode kaart voor Toer Bouwman. Het Noordwijker doel werd een aantal keer onder vuur genomen en de thuisploeg stond de rest van de wedstrijd onder flinke druk, maar een gelijkmaker viel er niet meer. Noordwijk eindigde het bij tijd en wijlen onvriendelijke duel zelfs met 9 man, ook Hidde van den Ende werd in blessuretijd uit het veld gestuurd.

AFC kende op het eigen goed Genoeg een bliksemstart tegen Quick Boys. Raily Ignacio strafte al in de eerste minuut een onoplettendheid in de Katwijkse verdediging af: 1-0. Quick Boys liet zich hierdoor echter niet van de wijs brengen, en draaide in de rest van de eerste helft de wedstrijd naar zich toe door doelpunten van Fernando Lewis en Darren Maatsen. In de tweede helft was het de thuisploeg die wederom snel het doel wist te vinden, Cody Claver maakte 5 minute na de thee gelijk. In et restant van de wedstrijd kregen met name de Katwijkers nog wel mogelijkheden om opnieuw aan de leiding te komen, maar een winnende goal van één van beide ploegen zat er niet meer in.

Rijnsburgse Boys wist voor het eerst dit kalenderjaar het doel van de tegenstander te vinden, maar veel schoot de ploeg van Henk Wisman daar zaterdagmiddag niet mee op. Op bezoek bij Excelsior Maasluis werd na een 0-2 voorsprong een 3-2 nederlaag geleden. In de openingsfase kregen de Uien een aantal kansen, en kwamen na een goede 20 minuten spelen op voorsprong via Jeroen Spruijt. Vlak voor het rustsignaal was het opnieuw Spruijt die betrokken was bij de 0-2, zijn inzet werd door Gijs Abbas in het eigen doel gewerkt. 5 Minuten na de pauze zorgde Kevin Ringeling namens de thuisploeg voor de aansluitingstreffer. Lang wist Rijnsburg-doelman Michael Bekkers daarna zijn doel schoon te houden en antwoord te geven op de mogelijkheden die Maasluis kreeg, maar in de laatste 10 minuten haalde Excelsior de 3 punten toch nog binnen door treffers van Gabri Urbanus en Vincent van den Berg. In de slotfase werd zelfs nog de paal naast Bekkers geraakt maar een vierde tegengoal bleef Rijnsburgse boys bespaard.

ASWH en Koninklijke HFC deelden de punten op sportpark Schildman. Jim Hulleman miste in de twaalfde minuut een strafschop voor de Haarlemmers, maar 4 minuten later was het alsnog 0-1 door een doelpunt van Sietse Brandsma. Lang bleef de voorsprong voor HFC niet op het bord, want in het restant van de eerste helft draaide ASWH de achterstand om via Jay Brand en Jorginho Soares. Koen Tros bracht een kwartier na rust de stand weer in evenwicht met de 2-2. Beide ploegen
gingen nog op zoek naar de overwinning, maar een beslissing viel er niet meer.

HHC Hardenberg is aan een uitstekende serie bezig, maar beet zich zaterdagmiddag stuk op Kozakken Boys. De Werkendammers kwamen op slag van rust op 0-1 door een doelpunt van Leon Bot. Nadat de openingsfase van de tweede helft weinig kansen opleverde, vielen de doelpunten daarna plots als rijpe appelen. Eerst was het HHC dat ruim een kwartier na rust gelijkmaakte via Rob van der Leij. Lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten, want niet veel later was het Johnny Lommers die tekende voor de 1-2. Ook nu bleef het antwoord niet lang uit, 13 minuten voor tijd stond het 2-2 door een van richting veranderde vrije trap van Jesper drost. Toch kwam er nog een Winnaar in Hardenberg: 5 minuten voor tijd was het Nizar Mekkaoui die met een fraaie goal voor de 2-3 zorgde.

Koploper Katwijk zag alle achtervolgers punten verspelen en won zelf met 3-2 van Jon Volendam. Vanzelf ging dit echter niet, want na 16 minuten stond de koploper met 0-2 achter door goals van Rob Tol en Jim Beers. Bart Sinteur verkleinde de marge tot 1-2 na ruim een half uur spelen, en niet veel later stond het 2-2 door Ahmed El Azzouti. In de tweede helft kreeg de thuisploeg een aantal goede kansen om op voorsprong te komen, maar het duurde tot de 84ste minuut voordat de
beslissing viel: Raoul Esseboom zorgde voor vreugde op de Krom met de 3-2.