Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie zaterdag: Tijd voor derby’s en degradatiekraker in Zeeland

In speelronde 18 komt lijstaanvoerder Sparta Nijkerk niet in actie, maar er blijft nog voldoende over voor de liefhebber van het voetbal in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. FC Lisse en Ter Leede staan tegenover elkaar in de Bollenstreekderby en in Harderwijk staan twee ploegen uit de Veluwe op één veld (VVOG en DVS’33). Daarnaast ook voldoende spanning onderin, het recentelijk uitstekend presterende G.O.E.S. ontvangt hekkensluiter VVSB.

De wedstrijd tussen G.O.E.S. en VVSB is er een waar veel op het spel staat en dat was ongeveer drie weken geleden een vreemde zin geweest om in deze voorbeschouwing op te schrijven. De ploeg uit Zeeland leek af te stevenen op degradatie naar de hoofdklasse, maar nu het de laatste drie wedstrijden winnend af wist te sluiten is er weer hoop op handhaving bij de ploeg. Tegenover de drie zeges staan drie nederlagen op rij voor VVSB. Het verschil is slechts twee punten, maar een nieuwe zege voor G.O.E.S. zou betekenen dat zelfs het ontlopen van de nacompetitie weer een reëel doel kan zijn. De voorgaande confrontatie dit seizoen tussen VVSB en G.O.E.S. eindigde in 2-2, dit mede door twee doelpunten van Bert Steltenpool van de ploeg uit Noordwijkerhout.

NOORDWIJKERHOUT, NETHERLANDS – SEPTEMBER 25: Matthew Lentink of Goes, Disappointment during the Derde Divisie A match between VVSB and Goes at Sportpark De Boekhorst on September 25, 2021 in Noordwijkerhout, Netherlands (Photo by Kees Kuijt/Orange Pictures)

De Bollenstreekderby tussen FC Lisse en Ter Leede is naast de vanzelfsprekende rivaliteit ook van groot belang voor de twee teams als men kijkt naar de ranglijst. FC Lisse is titelkandidaat, met slechts één punt achterstand op Sparta Nijkerk terwijl Ter Leede een uitstekende start kende van de tweede periode. Laatstgenoemde ploeg wist de maximale score te behalen uit de eerste vier gespeelde wedstrijden in deze periode. FC Lisse zal ook veel vertrouwen hebben door de rechte resultaten, het verloor alleen de uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk (2-1) maar boekte verder vanaf half november alleen nog maar zeges in competitieverband.

Dan de derby van de Veluwe tussen VVOG en DVS’33. De ploeg uit Ermelo kan dit seizoen niet aan de verwachtingen voldoen en moet momenteel genoegen nemen met de negende plaats op de ranglijst. De tegenstander van vanmiddag, VVOG, strijdt wederom tegen degradatie. De Harderwijkers zijn te vinden op de zeventiende plaats met twee punten voorsprong op VVSB. De laatste thuiswedstrijd van VVOG leverde zeer verrassend een punt op tegen Sparta Nijkerk (1-1) en ook bij Harkemase Boys wist men een punt te sprokkelen. Kansloos is VVOG dan ook zeker niet tegen een ploeg die in de vorige speelronde af wist te rekenen met Excelsior’31 (2-1), maar in de drie daar aan voorafgaande wedstrijden met 0 punten het veld moest verlaten. De laatste keer dat beiden tegenover elkaar stonden werd het in Ermelo 5-0 voor DVS’33, tijd voor revanche dus voor VVOG zou je zeggen.

Ermelo,netherlands-october 9: Quincy Veenhof,Nicky van Hilten of DVS’33 Ermelo during the Dutch third divisie match between DVS’33 Ermelo and VVOG Harderwijk on October 9 in Ermelo,Netherlands(Photo by Theo Aalten/Orangepictures)

Sportlust’46, de nummer drie op de ranglijst moet op bezoek bij ODIN’59. Dit exact een maand nadat de twee ploegen ook al tegenover elkaar stonden maar destijds in Woerden. Daar werd door een 3-1 overwinning van Sportlust’46 de eerste periodetitel binnen gesleept door een late treffer van Belarbi. Sportlust’46 wist vervolgens de uitstekende resultaten geen vervolg te geven en het verloor achtereenvolgens van DOVO en van Sparta Nijkerk. De drie punten zijn vandaag dus echt nodig om de strijd vol te blijven houden met de lijstaanvoerder uit Nijkerk. ODIN’59 blijft dit seizoen een uitermate grillige ploeg. Het verloor in de voorgaande speelronde met 5-1 van Staphorst terwijl het enige tijd geleden met dezelfde cijfers won van het hoger geklasseerde Excelsior’31. Natuurlijk is Sportlust’46 de favoriet, maar ODIN’59 kan ‘raar’ uit de hoek komen.

Overige wedstrijden:
ACV Assen – SteDoCo
Ajax (am) – Barendrecht
Excelsior’31 – Staphorst
Harkemase Boys – Hoek
Sparta Nijkerk – DOVO -afgelast-