zaterdag 26 november 2022

KNVB: Derde Divisies worden gemengd, Hoofdklasse gaat Vierde Divisie heten

Veel gelezen

De KNVB gaat definitief de beide Derde Divisies mengen. Daarnaast gaat de Hoofdklasse vanaf het voetbalseizoen 2023/2024 Vierde Divisie heten. Dat is door de voetbalbond bekendgemaakt aan de clubs.

Het mengen van zaterdag en zondagclubs gaat ook plaatsvinden in de Vierde Divisie en Eerste Klasse. De thuisspelende club bepaalt straks de speeldag, met uitzondering wanneer een ‘principiële zaterdagclub’ op zondag zou moeten spelen.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB: ,,Deze brede aanpak van de voetbalpiramide heeft op de korte termijn veel impact op de verenigingen. Dat beseffen we, maar het leidt op de lange termijn ook tot veel voordelen voor iedereen: kortere reisafstanden, meer derby’s, een betere aansluiting bij de top en gelijkwaardige competities. Het uiteindelijke doel is dat we het spelplezier voor voetballers en voetballiefhebbers willen verhogen.”

De ledenraad van de KNVB moet op 18 juni nog wel instemmen met de voorgestelde wijzigingen.

- Advertentie -spot_img
- Advertentie -
Laatste nieuws

OVERZICHT VIERDE DIVISIE ZATERDAG | Poortugaal verrast Kloetinge, Eemdijk wint topper van DHSC en loopt verder uit

Kloetinge liep zaterdag tegen zijn eerste nederlaag aan van het seizoen, de uitwedstrijd tegen Poortugaal werd met 1-0 verloren....
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img

Gerelateerde artikelen

- Advertentie - spot_img