Snijders scoort winnende voor VVOG: ‘Ik moet eerlijk toegeven dat ik een voorzet wilde geven’

VVOG wist zaterdag een achterstand van 0-2 om te buigen naar een 3-2 overwinning op Ter Leede. De hoofdrol in deze comeback was voor Jeffrey Snijders (op archiefbeeld tegen DVS’33) die goed was voor een assist en de wonderschone winnende treffer, al was het naar zijn zeggen niet helemaal een bewust schot op het doel van de tegenstander.

Hoop houden
Met een achterstand van twee doelpunten de kleedkamer op moeten zoeken geeft over het algemeen weinig zicht meer op een goed resultaat. De ploeg uit Harderwijk wenste zich echter niet neer te leggen bij een nederlaag. ,,Nummer één is dat je in eerste instantie altijd de hoop moet blijven houden dat je een resultaat kunt halen. Je moet de dingen blijven doen waarvan je weet dat je die goed kan en dan moet het toch goed komen. Met een 0-2 achterstand de rust in gaan was natuurlijk echt balen. Dit vooral omdat er een doelpunt viel vanuit een penalty en dit de vierde al weer was die wij tegen kregen in twee wedstrijden”, aldus Snijders tegenover Topamateurvoetbal.com

Pas voetballen na een achterstand
Het verschil tussen de eerste en tweede helft was groot kijkend naar het spel van VVOG. ,,Ik denk dat de toeschouwers twee heel verschillende helften hebben gezien. Op zich gaven wij in de eerste helft niet eens zo gek veel weg en creëerden wij zelf ook een paar kansjes. Toch stonden wij met 0-2 achter. Mijn vader zegt altijd dat wij pas gaan voetballen als wij achter staan en dat hoor ik wel meer van supporters. Misschien heeft het er ook wel mee te maken dat we in de tweede helft altijd in de richting spelen van onze kantine waar de meest fanatieke supporters staan. In de tweede helft speelde wij gewoon met meer lef en strijd waardoor wij veel meer duels wisten te winnen.”

,,Persoonlijk zit ik lekker in mijn vel en doe de dingen waar ik goed in ben. Waar ik vorig jaar nu al een schorsing aan mijn broek had sta ik nu pas op één gele kaart”

Voorzet ?
De winnende treffer van Snijders in de blessuretijd was er een van grote schoonheid. Of het bewust was vroeg echter iedereen zich af nadat er natuurlijk eerst een feestje gevierd werd door de supporters van de thuisploeg. ,,De verdediger van Ter Leede miste volledig de bal waardoor ik hem meteen mee kon nemen. Daarna kapte ik hem af naar binnen, alleen kwam ik dan wel uit bij mijn linker been en mijn ploeggenoten weten dat dit niet mijn beste been is om een voorzet mee te geven. Ik begon op dat moment te twijfelen en ik moet eerlijk toegeven dat ik een voorzet wilde geven, maar de bal er in zag vliegen. Ik raakte de bal half op de punt van mijn schoen en voor de helft aan de buitenkant van de voet waardoor de bal mooi over de keeper heen krulde en via de onderkant van de lat binnen ging.”

Gele kaart
VVOG bezet momenteel de dertiende plaats in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. De vraag is dan ook of dit voldoet aan de vooraf gestelde verwachtingen. ,,Ik denk dat wij als ploeg best tevreden kunnen zijn, al vind ik wel dat wij te laag staan voor de voetballende kwaliteiten die wij in het team hebben. Persoonlijk zit ik lekker in mijn vel en doe de dingen waar ik goed in ben. Waar ik vorig jaar nu al een schorsing aan mijn broek had sta ik nu pas op één gele kaart. Dat is een teken dat het persoonlijk de goede kant op gaat.”

Veilig spelen
De doelstelling voor dit seizoen is vrij duidelijk voor Snijders. ,,Zo snel mogelijk veilig spelen zou wel lekker zijn. Het is zo’n rare competitie. Urk stond bijvoorbeeld de eerste paar wedstrijden bovenaan en nu staan ze gewoon onder ons. Er kan in deze competitie echt van alles gebeuren.”