Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Voest vertrekt, Postma komt naar Harkemase Boys

Linkervleugelverdediger Joris Voest vertrekt als gevolg van herhaaldelijke blessures aan de knie komende zomer bij Harkemase Boys. Voest is nu weer aan het gewricht geblesseerd en zal dit seizoen niet meer in actie komen voor de Friezen. Mede op aanraden van zijn artsen ziet Voest af van verder spelen op hoog niveau.

De club uit Harkema heeft ondertussen wel een 20-jarig talent voor de verdediging vastgelegd. Het gaat om Jolt Postma die overkomt van Be Quick 1887. Deze club is actief in de Vierde Divisie op zondag.

Stap hogerop
Postma woont in Gorredijk en is actief bij de plaatselijke voetbalclub als jeugdtrainer/coördinator. Hij speelde uiteraard ook zelf in de jeugdteams van deze club. Hij zocht het later hogerop en kwam zeven seizoenen uit voor Drachtster Boys. Na twee seizoenen bij Be Quick 1887 gaat hij vanaf komend seizoen uitkomen voor de zaterdagderdedivisionist Harkemase Boys.

Op de website van de club wordt Postma geprezen om zijn verdedigende kwaliteiten. Met zijn lengte van 1.91 meter is hij vooral sterk door de lucht maar worden ook zijn inspeelpass en indribbelen geroemd.