Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

GVVV-trainer Vink: ‘De tweede helft hebben wij goed uitgespeeld’

GVVV wist zaterdagmiddag de derby van Veenendaal af te sluiten met een zege op DOVO (3-1). Gery Vink, hoofdtrainer van de winnende formatie, was uiteraard heel tevreden met het resultaat, maar zag zeker nog ruimte voor verbetering, zo liet hij weten tegenover de microfoon van de website RTV Utrecht.

GVVV kende geen goede start van de derby en kwam dan ook eerst op achterstand tegen DOVO. ,,Ik vond ons de eerste helft heel matig, dit met name in de durf. Zoals verwacht ging DOVO achteruit leunen en ze wilden ons met name met de snelheid voorin verrassen. Ik vond ook dat DOVO met name de eerste tien minuten beter uit de startblokken kwam. Wij konden niet naar het ritme spelen waar wij graag in willen spelen. We waren slordig, hadden veel balverlies en dan kom je toch in die lange ballen. Wij probeerden te voetballen en DOVO hanteerde vaak de lange bal. Dat snap ik ook wel omdat ze voorin hele snelle jongens hebben staan. Ik was in de rust ook niet blij en ik heb ook een paar mensen aangesproken”, aldus Vink tegenover RTV Utrecht.

Na de pauze keerde er een veel beter GVVV op het veld. ,,De tweede helft hebben wij heel goed uitgespeeld. Wij hebben daar gestaan zoals we horen te staan. Eigenlijk niets weggegeven, goede goals gescoord, goede momenten gepakt en uiteindelijk een goede overwinning.”

GVVV won met 3-1, maar er had volgens Vink meer ingezeten dan dat. ,,Ik had wel liever dat we dan ook de 4-1 maken, want er lag zo veel ruimte en dat neem ik de jongens nog steeds kwalijk, dat wij dan niet resoluut zijn. Als wij stappen willen maken dan moet je ook in die laatste fase moet je dat killen. Vier of vijf tegen één dat lag in de mogelijkheden. Ik ben heel blij met de overwinning, het is een wedstrijd die alleen maar om winnen gaat.”