REPORTAGE | Blauw Geel’38 boekt nipte zege op bezoek bij TOGB

Op een met zon gevuld Sportpark Het Hoge Land stonden TOGB en Blauw Geel’38 tegen over elkaar. TOGB heeft een wat wisselvallig seizoen tot dusver en bivakkeerde op een mooie zevende plek. Met slechts negen tegendoelpunten kon je dus zeggen dat de promovendus het prima deed. Vorige week verloor men van VVSB met 3-0 in Noordwijkerhout. Blauw Geel wisselde goede wedstrijden af met mindere resultaten en stond hierdoor op een 11e plek. Vorige week klopten ze OJC Rosmalen met 2-0 op eigen veld.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Dave de Meij kreeg een schotkans maar vond het zijnet. Niet veel later was het TOGB wat kon schieten. Dean Zandbergen schoot voorlangs. TOGB bleef aandringen want niet veel later kon Anthony Slierendrecht schieten maar Jordy Zielschot tikte de bal fantastisch uit de goal.

Blauw Geel kreeg ook zijn kansen. Max Boonstoppel kon op de rand van het strafschopgebied schieten maar zijn schot werd tot een corner verwerkt. Uit die corner kon Migiel Zeller koppen maar dit was geen probleem voor keeper Moreno Zwarteveld. TOGB kreeg voor rust nog 1 kans. Een goed schot van Vincent Verbond kon alleen niet Zielschot passeren. Blauw Geel kreeg nog 2 kansjes via Lars Loermans die een voorzet niet kon voorkrijgen en De Meij die achterwaarts kon koppen maar groot gevaar leverde dat niet op.

In de tweede helft begon TOGB fel. Vanaf de aftrap een kans. Maar het schot van Max le Fevre ging naast. Iets later kon Youri de Winter een afgemeten voorzet van Le Fevre niet binnen koppen. TOGB drong aan om kansen te creëren. Voornamelijk via Le Fevre en de Winter maar beide schoten werden ook gestopt door de uitblinkende Zielschot.

Er volgde een periode van een drukkend TOGB en een Blauw Geel wat daar moeite mee had. Grote kansen volgden niet maar TOGB merkte wel dat er wat te halen viel. De ingevallen Sven Paternot kon nog gevaarlijk worden maar Zielschot pakte deze ook. Toch viel het doelpunt. Maar dan achter doelman Zwarteveld. De Meij kon na goed druk zetten de bal veroveren op het middenveld en zo Koen van der Zanden aanspelen. Die speelde op zijn beurt Ben van den Nieuwenhof aan en die kon na een actie uithalen en raak schieten. Via een been van een TOGB-verdediger vloog deze bal in het net. Zowel TOGB als Blauw Geel kregen hierna nog wel wat kansjes, maar de 3 punten gingen mee naar Veghel.

TOGB had met wilskracht een klein beetje de overhand van het duel en zal zich bestolen voelen. De Veghelaren zijn hierdoor in een goede stemming met 3 overwinningen op rij (2 in de competitie) waar zelfs de 0 gehouden werd. Deze week volgt een midweekse ronde. TOGB mag uit naar koploper ADO’20 wat dit weekend met 2-1 won in de blessuretijd van Baronie. Blauw Geel’38 mag de reis maken naar Groene Ster. De Limburgers waren dit weekend vrij.