Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZONDAG | Sleutelduel voor ADO’20, degradatiestress bij de overige duels

Waar de inhaalduels die dit weekend gespeeld worden in januari het slachtoffer werden van de kou is het nu te hopen dat de duels onder lenteachtige omstandigheden afgewerkt kunnen worden. En met de komst van de lente komt ook langzamerhand het einde van de competitie in zicht. Dus zal er iedere week alles uit de kast gehaald gaan worden door de diverse ploegen om de punten binnen te harken.

Alle wedstrijden die dit weekend worden ingehaald zijn wedstrijden uit de 2e periode. Deze periode is al vergeven aan VVSB. Het zal dus voor alle ploegen gaan om het verder verbeteren van de positie op de ranglijst om zo te beginnen aan de laatste serie richting de eindstreep.

Uitspelen
In Utrecht gaan Hercules en koploper ADO’20 het op 19 februari gestaakte duel verder uitspelen. Met nog zo’n 78 minuten op de klok begint het op de 3e plaats staande Hercules met een 1-0 voorsprong aan het restant. Trainer Roy van der Mije van ADO’20 betitelde na afloop van het gelijke spel tegen VVSB dit al als een “key” duel. De Heemskerkers verdedigen op dit moment een voorsprong van 5 punten op nummer 2 VVSB. Mocht ADO’20 de wedstrijd in Utrecht verliezen dan komt de titelstrijd wellicht weer helemaal open te liggen.

Voorwaarde is dan wel dat VVSB zijn eigen inhaalduel tegen UDI’19 in winst weet om te zetten. De ploeg van Wilfred van Leeuwen is na de prachtige serie van 11 overwinningen de weg even kwijt en verloor verrassend zijn laatste twee duels. Zaak dus voor de Noordwijkerhouters om de draad weer op te pakken. Bij UDI’19 is het inmiddels één minuut voor twaalf in de strijd tegen rechtstreekste degradatie. Het gat naar een veilige plek is 12 punten, richting een plek die recht geeft op promotie/degradatieduels 7 punten.

Degradatiestress
Spanning zal er ook staan op de duels tussen JOS/Watergraafsmeer en Gemert en Groene Ster – OJC Rosmalen. Op Sportpark Driehuis in de hoofdstad zal de ploeg van trainer Reinald Boeren de nog ongeslagen reeks in 2023 een goed vervolg willen geven en zich zo langzaam uit de gevarenzone willen spelen. Mocht de ploeg uit Gemert winnen in Amsterdam dan trekt het tegenstander JOS ook in de zorgen.

Hetzelfde geldt een beetje voor het duel tussen Groene Ster en OJC Rosmalen. De thuisploeg wist de laatste twee duels met minimaal verschil te winnen. Hierdoor staat de ploeg van Maurice Verbunt op doelsaldo boven de streep. Om zich wat lucht te verschaffen zou een derde overwinning op rij meer dan welkom zijn. Tegenstander OJC Rosmalen lijkt op een veilige plek in de middenmoot te staan maar bij verlies in Heerlerheide en ongunstige resultaten op de andere velden kunnen ook de Brabanders ook zo maar weer naar de gevarenzone moeten gaan kijken.

Volop spanning dus op de diverse velden in een competitie die een aantal weken geleden nog als “gespeeld” werd betiteld. De spanning boven- en onderin is weer helemaal terug en kon nog weleens tot einde gaan duren.

Programma zondag 19 maart:

14:00 uur Hercules – ADO’20
14:00 uur JOS/Watergraafsmeer – v.v. Gemert
14:00 uur UDI’19 – VVSB
14:30 uur v.v. UNA – TOGB
14:30 uur Groene Ster – OJC Rosmalen