Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VVOG brengt gebroeders Mbinga bijeen

VVOG is er in geslaagd om kort na het binnen halen van Elikia Mbinga – die in januari van PEC Zwolle overkwam – nu ook zijn broer Eliam binnen te hengelen. Laatstgenoemde komt in de zomer over van Alcides uit Meppel dat momenteel uitkomt in de Vierde Divisie.

De gebroeders Mbinga speelden eerder wel bij dezelfde clubs, maar door het leeftijdsverschil nooit in hetzelfde team. Waar Elikia via CSV ’28 (Zwolle), twee periodes PEC Zwolle en een tussenliggende periode bij Ajax in januari aansloot bij de selectie van VVOG, ging de route van Eliam via CSV ’28, Be Quick ’28, PEC Zwolle en Alcides.

Elikia is een rechtspoot die centraal op het middenveld speelt. Zijn twee jaar jongere broer is een linkervleugelverdediger, linkspoot, die de gehele flank kan bestrijken.

Positieve verhalen

Op de website van VVOG geeft Eliam aan al de nodige positieve verhalen over VVOG te hebben gehoord van zijn broer. Hij is er ook al enkele keren gaan kijken en roemt de mooie accommodatie.

Naast de komst van de tweede Mbinga is er ook een vertrek uit de selectie van de Harderwijkers. Younes El Ghamarti heeft het verzoek bij de TC neergelegd terug te mogen keren naar zijn oude club Flevo Boys in zijn woonplaats Emmeloord. Ondanks een doorlopend contract van de speler is de club hiermee akkoord gegaan.