Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Voorbeschouwing Derde Divisie Zaterdag | Speelronde acht in het teken van de Veenendaalse derby en de koppositie

In Veenendaal heeft men er jaren op moeten wachten, maar op zaterdag 1 oktober 2022 is het dan eindelijk weer zo ver. De derby tussen G.V.V.V. en DOVO staat eindelijk weer op het programma en dan is het ook nog eens het treffen tussen de huidige nummer één en twee. Opvallend in speelronde acht is dat ook de nummers drie en vier de strijd met elkaar aan moeten gaan, SteDoCo en Sportlust’46.

Zaterdag zal de bal gaan rollen aan de blauwe zijde van het Panhuis en dat voor de 57ste keer in competitieverband. Het laatste competitieduel tussen G.V.V.V. en DOVO werd gespeeld op 8 mei 2010. Destijds was de ploeg van de rode zijde van het Panhuis met 1-3 te sterk voor de blaauwen. De komende wedstrijd gaat niet alleen om wie er zich voor een paar maanden de beste van Veenendaal mag noemen, maar zeker ook om de koppositie van de Derde Divisie. Vorige week wisten de twee ploegen de drie punten binnen te slepen. G.V.V.V. won uit van ASWH met indrukwekkende cijfers (0-4) en DOVO was te sterk voor Barendrecht (3-1). Voldoende sportieve spanning dus in Veenendaal, echt een wedstrijd om naar uit te kijken voor de volgers van het amateurvoetbal.

SteDoCo, de nummer drie, ontvangt het een plaats lager staande Sportlust’46. De twee ploegen staan vier punten achter DOVO en vijf achter G.V.V.V. Puntenverlies voor een van de twee partijen zal dus inhouden dat men verder op achterstand komt ten aanzien van de clubs uit Veenendaal. Sportlust’46 is gezien de recente resultaten beter in vorm dan de tegenstander van komende zaterdag. De ploeg uit Woerden won de laatste drie duels, waarvan ook de bekerwedstrijd uit bij Quick Boys. SteDoCo pakte recent een punt bij Sparta Nijkerk, maar ging in de beker onderuit tegen Dongen. Aanhaken of voorlopig even afhaken dat is de inzet bij het duel tussen SteDoCo en Sportlust’46.


Sparta Nijkerk is terug te vinden op plaats zes, maar het heeft hetzelfde aantal punten als de al genoemde nummer drie. De Spartanen zitten in een mindere periode, thuis tegen SteDoCo moest het genoegen nemen met een gelijkspel (1-1) en de wedstrijden daarvoor tegen G.V.V.V. (beker) en Hoek werden verloren. Tegenstander Ter Leede wist in de voorgaande speelronde eindelijk een zege te behalen, Staphorst werd met 2-1 verslagen. Ondanks deze overwinning bleef de ploeg hekkensluiter in de Derde Divsie. Op het eerste gezicht zou Sparta Nijkerk de drie punten in eigen huis moeten kunnen behouden, maar verrassingen zijn geen uitzondering in deze Divisie.


Volendam is de verrassende nummer vijf van de competitie. Als promovendus kan men terugkijken op een uitstekende start van het seizoen. Nu staat de uitwedstrijd in Ermelo tegen DVS’33 op het programma. het verschil is twee punten in het voordeel van de Oranjehemden, maar de verwachting is toch wel dat de geel/zwarten er met de winst van door zullen gaan.

Overige wedstrijden:
Hoek – VVOG
FC Rijnvogels – Harkemase Boys
Urk – Staphorst
Barendrecht – ACV Assen
Excelsior’31 – ASWH