OVERZICHT | Derde Divisie Zaterdag: Sparta Nijkerk deelt dreun uit aan FC Lisse, GOES pakt strohalm in degradatiekraker

De topper tussen Sparta Nijkerk en FC Lisse heeft slechts in het laatste deel het vuurwerk gebracht wat ervan werd verwacht. Het duel eindigde met een spannend slot, waarin Sparta de gelukkigste was: 2-1. Onderin pakte GOES hele belangrijke punten door DOVO te verslaan in een heuse degradatiekraker.

Veel ogen waren gericht op sportpark de Ebbenhorst, waar Sparta Nijkerk en FC Lisse rechtstreeks streden om de koppositie. Bovendien een mooie kans om de druk op Sportlust’46, dat niet uitkwam tegen Staphorst, te vergroten. De eerste helft was qua veldspel teleurstellend, maar na rust ontbrandde het duel na de 1-0 van Mike Ahrens. Een minuut later stond het 2-0 door een eigen doelpunt van FC Lisse. De slotfase werd nog wel razend spannend nadat Justin van der Putten FC Lisse weer hoop had gegeven door een rebound binnen te tikken. Het bleef echter 2-1.

Zondagochtend lees je een uitgebreide reportage van Sparta Nijkerk – FC Lisse op Topamateurvoetbal.com

GOES deed hele goede zaken door DOVO, een concurrent om lijfsbehoud, puntloos huiswaarts te sturen. Sylvio Hage en Gianni Tiebosch scoorden voor de ploeg van Kevin Hollander, die zodoende de eerste zege van het seizoen pakte. Bij DOVO, dat zeker niet minder was, zullen de druiven zuur zijn. De ploeg van Florian Wolff eindigde het duel bovendien met een man minder doordat Lars Rebergen na rust zijn tweede gele kaart zag.

Op de Bosk kende VVOG een uitstekende start, toen Jeremy de Graaf al na tien minuten de 0-1 scoorde. Kort na rust deed Harkemase Boys wat terug via Arnoud Bentum en kwam op 1-1. VVOG speelde een klein half uur met een man minder door een rode kaart voor Mark Bottenheft. De scheidsrechter wilde aanvankelijk een strafschop geven, maar wijzigde dat op advies van de grensrechter naar een vrije trap. Eindstand 1-1.

Ter Leede boekte een verdienstelijke zege op DVS ’33. Al vroeg in de wedstrijd maakte Mike van den Steenhoven op fraaie wijze de 1-0. Ter Leede had kort daarna de marge kunnen verdubbelen, maar faalde. In de fase daarna kreeg DVS diverse kansen op de gelijkmaker, maar pas na een half uur was het raak. Quincy Veenhof scoorde op aangeven van El Ablak. Het spel en de kansen gingen op en neer. Keerpunt in dat spelbeeld was echter de overtreding van DVS-doelman Daan Huiskamp tien minuten na rust. Hij kreeg rood en in de slotfase profiteerde Ter Leede toen Mike Bekooij de 2-1 maakte. De eindstand werd bepaald door Shaquille Prijor, die de 3-1 op het scorebord zette.

ACV verloor dure punten thuis tegen ODIN’59. Daardoor glijden de Assenaren gevaarlijk richting de onderste regionen, terwijl de Heemskerkers juist de weg naar boven lijken te hebben gevonden. Het enige doelpunt viel in de absolute slotfase van het duel en werd gemaakt door Joey Kooge.

Het duel tussen Excelsior ’31 en Hoek eindigde zonder treffers. Het zorgde er wel voor dat voormalig Belgisch international Lorenzo Staelens ook na zijn derde duel bij de Zeeuwse club nog ongeslagen is. Staelens lijkt bij Hoek met name de defensie wat weerbaarder te hebben gemaakt.

De amateurtak van Ajax was te sterk voor SteDoCo, voor wie het seizoen als een nachtkaars lijkt uit te gaan. Al na 5 minuten was het raak op de Toekomst, waar Romano de Jonge scoorde 1-0. Na rust maakte Kenneth Misa-Danso er 2-0 van. Een kwartier voor tijd gloorde er weer een puntje voor de gasten na de treffer van Olivier Pilon, maar dat zat er niet in. Sterker nog, Ajax zegevierde met 3-1 door een late treffer van Michel van Aggele.

Barendrecht hield drie punten over aan het bezoeken van sportpark de Boekhorst. Het enige doelpunt viel al na 3 minuten en werd gescoord door Romano van der Stoep. VVSB slaagde er in de resterende 87 minuten niet in te scoren, al kreeg het wel de nodige kansen, waardoor het duel in 0-1 eindigde. Voor Barendrecht betekende het de derde zege op rij.