Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING| Derde Divisie Zondag: voetballen van Spjassemig tot Konkeldonk

Voetballen met carnaval, dat zijn ze in de van oudsher toch nog altijd door RKVV’s RKSV’s gedomineerde derde divisie op zondag niet echt gewend. Maar nood breekt wet, de achterstand op het schema is zo groot dat er voor het eerst sinds mensenheugenis een volledig programma is in het carnavalsweekend.

Vier clubs (EVV, Gemert, UNA en Hoogland – ja, ook in het ‘t Zandkruuersgat wordt carnaval gevierd) kozen voor de vlucht naar voren en speelden donderdagavond al. Beide wedstrijden eindigden in 2-2, al was twee keer 1-1 (oftewel 11 – 11) symbolisch gezien nog net iets mooier geweest.

Toeval of niet, maar de enige wedstrijd die in Noord Barabnt op het programma staat is inmiddels geschrapt. Westlandia uit Naaldnarren nam door een 1-0 overwinning op HSC’21 vorige week afstand van de laatste plaats en hoopte het herstel tegen OSS’20 verder door te zetten, maar dat duel is dus geschrapt. Geen voetbal in Ossekoppenrijk.

OFC kan goede zaken doen

Zes duels nog te gaan dus op de reguliere zondag. En daarop kan OFC uitstekende zaken doen in de uitwedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer, gezien de halve misstap van Gemert donderdag. De Oostzamers kunnen een gaatje slaan van 6 punten, de liefhebbers van spanning hopen stieken dat JOS voor een verrassing kan zorgen.

Groene Ster (foto) kan eveneens goede zaken doen, als het in Spjassemig de Vasteloavend weet te trotseren. Als het thuis weet te winnen van Hercules hopt de ploeg van Maurice Verbunt over UNA heen naar plek vier en misschien zelfs wel over Unitas. Die ploeg lijkt namelijk even zoekende en moet eerst nog maar even de wedstrijd bij DEM zien te winnen. Weliswaar de hekkensluiter, maar toch regelmatig punten sprokkelend inmiddels.

Loeispannend

Onderin is het sowieso loeispannend met acht teams binnen vijf punten van elkaar. In ‘t Asschedarp heeft HSC’21 broodnodig weer eens een overwinning nodig, na twee minimale nederlagen. ADO’20 uit Ezelenheem moet daar dan het slachtoffer van worden, maar die ploeg draait een prima seizoen voorlopig.

Hollandia verraste Unitas afgelopen week.

Quick uit de Kreesiedentie is juist bezig zich uit de gevarenzone te spelen en wil tegen Blauw Geel’38 uit Kuussegat maar wat graag de derde zege op rij boeken. De laatste wedstrijd van het weekend speelt zich af in Konkeldonk, waar Hollandia (dat vorige week Unitas verraste) thuis tegen middenmoter Dongen, het Peeënrijk.