Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Hoek ziet opnieuw trainer vroegtijdig vertrekken

Wederom is een trainer vroegtijdig vertrokken bij Derde divisionist Hoek. Dat meldt bericht de PZC vrijdagavond. Ditmaal houdt Björn De Neve het voor gezien.

De Neve stond slechts dertien wedstrijden aan het roer bij de club uit Zeeuws-Vlaanderen. Volgens Hoek-voorzitter Ad van Langevelde zag de coach ‘te weinig draagvlak’ om verder te gaan. Tegenover de krant wil van Langevelde vooralsnog weinig kwijt over het plotselinge vertrek van de Neve ,,Ik heb de nodige gesprekken met Björn gevoerd, maar daarvan houden we alles intern.” Ook de Neve zelf wilde niet verder ingaan op zijn vertrek.

De Belg is al de vijfde oefenmeester in zeer korte tijd die de Zeeuwse club verlaat. Vorig seizoen stonden Lieven Gevaert, Kenny Verhoene, Steven de Groot en Lorenzo Staelens allen korte tijd aan het roer, waarna de Neve het stokje in mei van laatstgenoemde overnam.

Met Hoek kende de Neve een prima start. Onder zijn leiding werden afgelopen seizoen nog bijna de play-offs voor promotie naar de Tweede divisie bereikt en bleef Hoek in de voorbereiding op het huidige seizoen ongeslagen. De competitie begon echter moeizaam, met 2 nederlagen op rij. Na een serie van 5 wedstrijden zonder verlies en plaatsing voor het hoofdtoernooi van de KNVB beker, werd zaterdag opnieuw verloren, met maarliefst 5-1 van Sportlust’46.

Zaterdag zit assistent Pieter Ongena namens hoek op de bank in de thuiswedstrijd tegen VVOG.