Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

BROODJE BAL-PODCAST | “Heel veel mensen gaan deze derby voor het eerst meemaken.” | S01E02

Een midweekse speelronde en een zoektocht naar nieuwe presentatoren zorgden ervoor dat de tweede aflevering van onze Broodje Bal-Podcast even op zich liet wachten. Waarvoor uiteraard onze welgemeende excuses. Wat ons wél heel erg goed deed, waren de vele vragen die we kregen over waar de podcast bleef. Het is altijd fijn om te merken dat iets gewaardeerd wordt. Het belangrijkste van alles is toch wel dat we helemaal terug zijn! Bovendien zit er een nieuwe stem achter de microfoon: Jimmy Ouwens zijn debuut maakt als presentator in de tweede aflevering van de Broodje Bal-Podcast.

Jimmy is, samen met redactielid Henk Kasius, afgereisd naar het rode gedeelte van sportpark Panhuis, waar ze te gast zijn bij DOVO. Zelf verwelkomen de heren Marco van de Lagemaat (oud-speler GVVV, tegenwoordig lid van de Technische Commissie) en Corné Sjoer (supporter en officieus geschiedschrijver van DOVO) om met hen te praten over de aanstaande derby van Veenendaal. Beide mannen vertelden alsof de laatste derby gisteren was, in plaats van twaalf jaar geleden.

Een stukje historie, verhalen over de onderlinge rivaliteit en hoe die gegroeid is, legendarische wedstrijden en het antwoord op de vraag: hoe voelt het om als speler aan de aftrap te staan van de derby van Veenendaal? Eén ding kunnen we alvast verklappen: na twaalf jaar is de rivaliteit tussen DOVO en GVVV nog springlevend. En wat is het mooi dat één van de grootste amateurderby’s van Nederland weer op het programma staat.

Je luistert naar de nieuwste aflevering van de Broodje Bal-Podcast via deze link. Eerdere podcasts kun je hier terugluisteren. Vergeet niet je gratis te abonneren op ons Spotify-account. Ook is de aflevering te beluisteren op Apple Podcasts. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuwe afleveringen van onze podcast.