Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Voorbeschouwing Tweede Divisie | Aftellen naar de eerste conclusies

,,Na een wedstrijd of tien kun je zeggen waar iedereen ongeveer staat.” Het is naast “we hebben ons echt versterkt,” misschien wel de vaakst uitgesproken zin in de voorbereiding. Een blik op het speelschema leert ons dat we nog een weekje moeten wachten tot we conclusies mogen trekken. Aan het begin van een drukke week, met een midweekse speelronde, is het echter nog iets te vroeg om de eerste conclusies te trekken.

In deze speelronde treffen de promovendi OFC en FC Lisse elkaar op sportpark Ter Specke. De kampioen van de Derde Divisie zondag heeft het tot nu toe een stuk lastiger gehad dan die van de Derde Divisie zaterdag. De ploeg van Pieter Mulders is momenteel de bezitter van de beruchte Rode Lantaarn, FC Lisse staat bovenaan het rechterrijtje.

Noordwijk en Excelsior Maassluis vinden we terug op de plekken waar ze zich afgelopen seizoen ook ongeveer bevonden. Afgelopen seizoen was sportpark Duinwetering een vrijwel onneembare vesting, maar de Tricolores wisten er wel drie punten weg te slepen. De ploeg van voormalig Noordwijk-trainer Dogan Corneille won met 1-2.

Quick Boys had het afgelopen prima naar de zin tegen de clubs uit Bunschoten. Zowel tegen Rood als Blauw werd het volle pond gepakt. Dit seizoen zijn de Blauwen en de Blauw-Witten goed gestart. De bezoekers zullen die lijn dit seizoen voort willen zetten, maar zullen dat op last van de burgemeester van de gemeente Bunschoten-Spakenburg moeten doen zonder de eigen aanhang. Vanwege een tekort aan agenten is er besloten tot een verbod op uitpubliek.

Het verschil tussen de potentiele titelkandidaten HHC Hardenberg en Rijnsburgse Boys is al opgelopen tot elf punten. Als er al tien wedstrijden gespeeld zouden zijn, zouden we deze wedstrijd kunnen bestempelen als “do or die” voor de Uien. Omdat dit pas de achtste is, doen we dat niet, maar het zou voor Rijnsburgse Boys wel heel prettig zijn als deze hele moeilijke uitwedstrijd uiteindelijk wel drie punten oplevert. HHC Hardenberg marcheert moedig voorwaarts in de Tweede Divisie en maakt het predicaat “titelkandidaat” vooralsnog volkomen waar.

De wedstrijden:

Zaterdag 1 oktober

14.30

FC Lisse – OFC
HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys
Noordwijk – Excelsior Maassluis

15.00

Jong Volendam – Scheveningen
Kozakken Boys – AFC
Spakenburg – Quick Boys

15.30

Katwijk – TEC
Koninklijke HFC – IJsselmeervogels

17.00

Jong Sparta – De Treffers