Overzicht Tweede Divisie | Rijnsburgse Boys overrompelt koploper HHC, OFC blijft hekkensluiter

In de achtste speelronde van de Tweede Divisie is koploper HHC Hardenberg egen een flinke zepert aangelopen. Op eigen veld werd met maar liefst 1-6 verloren van Rijnsburgse Boys. FC Lisse won op eigen veld van hekkensluiter OFC en Noordwijk & Excelsior Maassluis kwamen een gelijkspel overeen.

HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys
Koploper HHC Hardenberg beleefde zaterdag een verschrikkelijke middag tegen het niet in grootse vorm verkerende Rijnsburgse Boys. Na 90 minuten spelen stopte de teller op Sportpark de Boshoek bij 1-6 voor de Uien, die naar Hardenberg waren gereisd zonder de zieke coach Henk Wisman. Dylano Asante zette de bezoekers al na acht minuten op voorsprong. Hij stond op de juiste plek na een voorzet van Bram de Bruin. Nadat het duel vervolgens even werd gestaakt vanwege onweer, sloeg Rijnsburgse Boys vlak voor rust binnen vijf minuten drie keer toe. Of beter gezegd; Dani van der Moot deed dat. In de 35e minuut stond de aanvaller op de goede plek om na een corner snoeihard raak te schieten. Twee minuten later veroverde hij zelf de bal en tekende voor de 0-3. Om het feest compleet te maken strafte de spits, een minuut later, door de balverlies van de Hardenbergers af en was de glaszuivere hattrick een feit. En dat een tijdsbestek van slechts 5 minuten. voor de overige doelpunten, die allemaal in de tweede helft vielen, moesten de toeschouwers geduld hebben tot de laatste tien minuten van de wedstrijd. Furhgill Zeldenrust zorgde in de 81e minuut voor de 0-5 op aangeven van Daan Walraven. Namens HHC kon spits Rob van der Leij vlak voor tijd vanaf de stip nog iets terug voor HHC, maar Rijnsburgse Boys antwoorde onmiddellijk met het slotakkoord van opnieuw Zeldenrust.

FC Lisse – OFC
Het duel tussen de twee promovendi, FC Lisse & OFC, werd een prooi voor eerstgenoemde. De ploeg van Raymond Bronkhorst speelde een prima eerste helft en ging dan ook met een voorsprong rusten. Enzo Stroo was na vier minuten de eerste die het net liet bollen. De aanvaller van Lisse wist raad met een voorzet van Max Hudepohl. Ondanks het overwicht van de thuisploeg kwam OFC 4 minuten voor rust langszij door een doelpunt van Max Veerman. Toch ging Lisse met een voorsprong aan de thee, Allon Koene stond op slag van rust op de juiste plek na een hoekschop. In het tweede bedrijf wist lisse de voorsprong niet uit te breiden en daardoor bleef OFC in de wedstrijd. De bezoekers kregen vlak voor tijd nog een enorme kans op de 2-2, maar Lisse-doelman Erik Cummins tikte na een klutssituatie de bal uit de hoek. Door de nederlaag blijft de ploeg van Pieter Mulders nog altijd de hekkensluiter.

Noordwijk – Excelsior Maassluis
In Noordwijk kwamen middenmoters Noordwijk en Excelsior Maassluis een gelijkspel overeen. De 1-1-eindstand stond in zes minuten al op het scorebord. Pieter Langedijk maakte na twee minuten de 0-1, door een rebound te verzilveren nadat Gabri Urbanus de paal raakte. Vier minuten later stond het weer gelijk, toen aanvoerder Emiel Wendt op de juiste plek stond bij een klutssituatie voor het Excelsior-doel. In het restant van de eerste helft kreeg Noordwijk de meeste kansen, na de rust hadden de bezoekers het overwicht. Meer doelpunten, en dus ook een winnaar, bleven echter uit.