Overzicht Tweede Divisie | Quick Boys wint ook van Spakenburg, welkome driepunter voor Scheveningen

In de Tweede Divisie heeft Spakenburg een onrustige week afgesloten met een 0-4 nederlaag tegen Quick Boys. Kozakken Boys en Scheveningen kunnen net als de Katwijkers drie punten bijschrijven, al wonnen zij met het kleinst mogelijke verschil.

Spakenburg – Quick Boys
Het seizoensbegin wordt mooier en mooier voor Quick Boys. De Katwijkers zitten in een ‘winning mood’ en bonden zaterdagmiddag op de Westmaat ook Spakenburg aan de zegekar. Na een weinig verheffend eerste halfuur van beide kanten, sloegen de Blauw-witten (die uit Katwijk) in het laatste kwartier voor rust twee keer toe. Oud-Spakenburger Ravelino Junte opende de score na 37 minuten spelen en 5 minuten later verdubbelde spits Youssef El Kachati de marge met een prachtig binnengeschoten vrije trap. Spakenburg-coach Patrick Loenen wisselde in de rust maar liefst vier keer, maar 10 minuten na die ingreep werd het 0-3 door Dyllandro Panka en leek het duel gespeeld. Het slotakkoord kwam er zo’n vijnfminuten voor tijd en was een ketser van doelman Alessandro Damen. De Spakenburg-doelman liet een zachte terugspeelbal van Tim Brinkman onder zijn voet doorlopen.

Kozakken Boys – AFC
Kozakken Boys hield tegen AFC de drie punten op de Zwaaier. De Amsterdammers waren gedurende de eerste helft de betere, maar slaagden er niet in het overwicht om te zetten in doelpunten. Na rust schakelde de thuisploeg een tandje bij en, zo’n 20 minuten voor tijd, leverde dit het enige doelpunt van de wedstrijd op. Oudgediende Lars Hutten schoot schitterend raak en beslechtte het lot van de ploeg van Benno Niholm. Na de opgelopen achterstand drong AFC in de slotfase nog wel aan, maar een gelijkmaker viel niet meer.

Jong FC Volendam – Scheveningen
Een welkome driepunter voor Scheveningen. De Equipe van John Blok won met 0-1 van Jong FC Volendam. Het enige doelpunt van de middag viel zo’n 20 minuten voor tijd en werd gescoord door Michael de Niet. De aanvaller kopte een voorzet van Lex Immers binnen.