Tweede Divisie | IJsselmeervogels en Jong Sparta in evenwicht na spektakelstuk, AFC wint van FC Lisse

Een spektakelstuk op de Westmaat heeft IJsselmeervogels een punt opgeleverd tegen Jong Sparta. De ploeg van Gert-Peter de Gunst leek met negen man lange tijd op weg naar een overwinning, maar kreeg diep in de extra tijd het deksel op de neus. FC Lisse kwam twee keer op voorsprong bij AFC, maar verloor uiteindelijk.

Het spel was zaterdagmiddag al snel op de wagen aan de rode zijde van de Westmaat. IJsselmeervogels kreeg namelijk al in de tweede minuut van de wedstrijd een strafschop te nemen. Het buitenkansje was niet besteed aan Kian Visser, zijn inzet kwam terecht op de paal. Toch zou IJsselmeervogels een goed kwartier later alsnog aan de leiding komen door een doelpunt van Steven Sánchez Angulo, waarbij de even daarvoor nog ongelukkige Visser de aangever was. De Rooien kregen legio kansen op de 2-0, maar verprutsten er ook een flink aantal, waardoor die pas zo’n tien minuten voor rust viel via Kevin Sterling. Met die stand zou de rust worden bereikt, maar het aantal spelers op het veld zou met 1 zijn teruggebracht. Vier Minuten na de goal kreeg Vogels aanvoerder Wessel Boer een rode kaart voor een overtreding op Jong Sparta-spits David Garden. De tweede helft was pas zo’n vijf minuten onderweg toen Jong Sparta de aansluitingstreffer produceerde. Achraf Madi miste in eerste instantie een toegekende strafschop, maar de rebound was een prooi voor oud-vogels speler Jerrel Hak. In het vervolg van de tweede helft zag de thuisploeg ook coach Gert-Peter de Gunst weggezonden worden wegens aanmerkingen op de leiding en kreeg ook Bradley Martis een rode kaart (2x geel).

Met nog maar negen speler sop het veld leek het wachten op de gelijkmaker en die viel dan ook via David Garden, zo’n kwartier voor tijd. Wie had verwacht dat Jong sparta nu wel erop en erover zou gaan, kwam bedrogen uit, want met negen spelers kwam IJsselmeervogels al snel opnieuw aan de leiding. Na goed doorgaan van Kevin Sterling werd de bal door een Spartaan in het eigen doel gewerkt. Lang, heel lang, leek IJsselmeervolges niet alleen op weg naar een stunt, maar ook naar een broodnodige driepunter. Helaas mocht het niet zo zijn voor de Rooien. Maar liefst zeven minuten in de extra tijd was het opnieuw Garden die de bal in de touwen schoot. Eindstand: 3-3.

AFC won op eigen veld met 3-2 van FC Lisse. Waar de Amsterdammers voor rust geen raad wisten met de gecreëerde mogelijkheden, wist FC Lisse direct in de eerste minuut na rust aan de leiding te komen door een hard schot van Jeffrey Klijbroek. Raily Ignacio zette de ploegen in minuut 73 weer naast elkaar, maar Jaap Zwetsloot zorgde zo’n kwartier voor het verstrijken van de officiële speeltijd opnieuw voor een voorsprong voor de bezoekers. AFC toonde echter veerkracht en sloeg in de laatste vijf minuten nog tweemaal toe via Matthijs Jesse en Joel Tillema.