Overzicht Derde Divisie Zaterdag | G.V.V.V. wint de derby, Ter Leede verrast in Nijkerk en SteDoCo te sterk voor Sportlust’46

In Veenendaal wist G.V.V.V. de derby winnend af te sluiten tegen DOVO (3-1) waardoor het tevens de koppositie wist te verstevigen. SteDoCo wist in eigen huis een achterstand van twee doelpunten goed te maken tegen Sportlust’46 (3-2) en hekkensluiter Ter Leede wist te stunten in Nijkerk tegen Sparta (1-2).

De lijstaanvoerder kwam aan de blauwe zijde van het Panhuis eerst op achterstand tegen DOVO, dit door een doelpunt van Guido van Dijk (0-1). Nog voor de pauze bracht Sille de stand op 1-1 en in de tweede helft wist GVVV de zege binnen te slepen door treffers van Veenhof en Burgering (3-1). Zondagochtend is op de website van Topamateurvoetbal een uitgebreid verslag te lezen van de derby van Veenendaal.

Sportlust’46 kon in de uitwedstrijd bij SteDoCo gaan rusten met een 0-2 voorsprong. Doelpunten kwamen op naam van Joshua Patrick en Kesly den Haag. In de tweede helft wist de thuisploeg de achterstand om te buigen naar een 3-2 zege, door Van Nuland, Cortie en Schröder.

Ter Leede won in de vorige speelronde zijn eerste wedstrijd van het seizoen en dat wist men in Nijkerk een goed vervolg te geven. Sparta Nijkerk kwam na 33 minuten op achterstand in eigen huis door een doelpunt van Leeflang. In de tweede helft wist De Kruijs de voorsprong te verdubbelen tot 0-2. In de slotfase zorgde een eigen doelpunt van Ter Leede voor de 1-2, maar direct na deze treffer floot de dienstdoende arbiter af. Extra zuur was het voor de Spartanen dat Frank Heus een toegekende strafschop niet wist te verzilveren.