Overzicht Tweede Divisie | De Treffers kan niet profiteren van nederlaag HHC Hardenberg; Quick Boys nieuwe koploper. IJsselmeervogels in het rood

De Treffers heeft zaterdagavond niet kunnen profiteren van de 1-6 nederlaag van koploper HHC Hardenberg. De tot deze speelronde nummer twee van de Tweede Divisie verloor voor de tweede maal op rij. Nadat Koninklijke HFC in de vorige speelronde te sterk was, werd dit keer verloren van Jong Sparta: 3-1. IJsselmeervogels liep opnieuw tegen een nederlaag aan, ditmaal was Koninklijke HFC te sterk.

Jong Sparta – De Treffers

De Treffers begon goed aan het uitduel met Jong Sparta, maar ging naarmate de wedstrijd vorderde steeds slordiger spelen. Dat slordige spel leverde na 23 minuten de 1-0 voor de thuisploeg. De 18-jarige spits David Garden profiteerde van balverlies van de Groesbekers en kende geen genade. Toch bleef de voorsprong voor de jonge Kasteelheren niet lang staan, want twaalf minuten na de openingstreffer was het alweer gelijk. Een voorzet van Rik Wouters werd door verdediger Jay den Haan ongelukkig in het eigen doel getikt. In de tweede helft trok Jong Sparta het duel definitief naar zich toe. Vier minuten na rust zorgde Mohammed Tahiri voor de 2-1. Later in de wedstrijd, juist in een fase dat De Treffers meer druk zette en de gelijkmaker wilde forceren, schoot Achraf Madi de 3-1 binnen. In de resterende tijd joeg de ploeg van Lee-Roy Echteld nog wel op de 3-2, maar de aansluitingstreffer bleef ver weg. Bij winst hadden de Groesbekers weer bovenaan de ranglijst kunnen komen, maar die eer is nu weggelegd voor Quick Boys, wat op doelsaldo de stand aanvoert. De Treffers is de nummer drie, achter HHC Hardenberg.

Koninklijke HFC – IJsselmeervogels

IJsselmeervogels heeft het knappe gelijkspel tegen Katwijk geen vervolg kunnen geven. Op bezoek bij Koninklijke HFC verloren de Rooien met 2-0. Middenvelder in vorm, Jacob Noordmans, opende na een kwartier de score voor de Haarlemmers, in de tweede helft zorgde Jim Hulleman voor de 2-0. Op de overwinning voor HFC was niet veel af te dingen, maar toch had IJsselmeervogels bij een 1-0 achterstand dé kans om op gelijke hoogte te komen. Mike van de Laar zag vier minuten na rust de toegekende strafschop gestopt worden door HFC-doelman Mitchel Michaelis. Dinsdag staat er voor IJsselmeervogels een belangrijke wedstrijd op het programma. De ploeg van Gert-Peter de gunst speelt dan om 20:00 bij het eveneens laaggeklasseerde TEC.

Van de wedstrijd Katwijk – TEC volgt morgen een uitgebreid verslag op de Topamateurvoetbal.com-website.