OVERZICHT | Tweede divisie: Dit gebeurde er in speelronde 15

In de eerste (bijna) volledige speelronde in maanden is GVVV er ondanks een voorsprong niet in geslaagd de drie punten mee te nemen op bezoek bij TEC. Verder zag IJsselmeervogels de problemen weer wat groter worden en pakte Scheveningen drie belangrijke punten.

Met doelman Bryan Janssen, die zoals eerder vandaag bekend werd gewoon in actie mocht komen, onder de lat, leverde ASWH een zeer behoorlijke eerste helft af tegen Noordwijk. Vlak voor rust kwam de ploeg van Rogier Veenstra echter toch op achterstand; Sander Bosma tekende met een knal in de lange hoek voor de 1-0. Na de pauze een iets sterker en gevaarlijker Noordwijk, dat de voorsprong na een klein uur spelen wist te verdubbelen via Marc de Kruijs. Emiel Wendt leek ook nog voor de 3-0 te zorgen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd omdat de scheidsrechter een overtreding in het duel met de keeper had geconstateerd.

Scheveningen pakte 3 belangrijke punten in het thuisduel met Jong Volendam. Op Houtrust zat het spektakel voornamelijk in de eerste 45 minuten. Barry Rog was na 3 minuten de eerste die het net wist te vinden: 1-0. In het ruime halfuur daarna wist Volendam de schade weer te herstellen en zelfs op voorsprong te komen door 2 doelpunten van Koen Blommestijn. Vlak voor rust stonden beide ploegen alweer naast elkaar, Tim Peters was verantwoordelijk voor de 2-2. Na de pauze minder doelpunten, maar Peters zorgde er met de 3-2 wel voor dat Scheveningen een belangrijke driepunter mag noteren.

Dat De Treffers een zeer lastig te kloppen ploeg is ondervond ook Spakenburg zaterdagmiddag. Rick Wouters zette de thuisploeg uit Groesbeek na een klein halfuur aan de leiding. Spakenburg kon daar met name voor rust maar weinig tegenover stellen. Pas in de slotfase, toen de Treffers al geruime tijd met 10 man speelde na een rode kaart voor aanvoerder Ricardo Ippel, waren de blauwen een paarmaal gevaarlijk voor het doel, maar de gelijkmaker bleef uit: 1-0.

De problemen van IJsselmeervogels zijn na vanmiddag weer wat groter geworden. Op de eigen Westmaat werd met 0-2 verloren van HHC uit Hardenberg. Na een voorzichtige beginfase opende de ploeg Bert van Hunenstijn de score vlak voor rust via Gersom Klok. 20 minuten voor tijd werd het 0-2 door Jesper Drost.

In een eerste helft met weinig kansen kwam AFC vlak voor rust toch op voorsprong tegen Excelsior Maasluis. Een toegekende strafschop werd benut door Joel Tillema. In de tweede helft veel meer mogelijkheden voor beide ploegen, maar nog slechts 1 goal: de 1-1 van Gijs Abbas, zo’n 10 minuten na rust.

GVVV leek na de nederlaag in de degradatiekraker tegen ASWH op weg naar een stuntje op bezoek bij TEC, maar de rode lantaarndrager uit Veenendaal vertrok uiteindelijk met slechts 1 punt uit Tiel. Nieuweling Byron Burgering opende in de tweede helft de score, maar moest toezien hoe Bo van Essen niet veel later de stand weer in evenwicht bracht.

Kozakken boys en Rijnsburgse Boys scoorden niet: 0-0