OVERZICHT | Derde Divisie Zaterdag: FC Lisse wint en weet te profiteren van puntenverlies Sportlust’46 en Sparta Nijkerk

Speelronde vijftien van de Derde Divisie zaterdag leverde enkele verrassende uitslagen op. Lijstaanvoerder en winnaar van de eerste periodetitel Sportlust’46 ging in Veenendaal onderuit tegen DOVO (3-1) terwijl Sparta Nijkerk niet verder kwam dan een puntendeling tegen VVOG (1-1). FC Lisse profiteerde van deze uitslagen en mag zich door een overwinning tegen Harkemase Boys (4-1) nu koploper noemen.

In Veenendaal werd de score in de 19e minuut geopend in het voordeel van de thuisploeg, dit door een hard schot van Timo Pluk (1-0). Na de pauze wist Sportlust’46 op gelijke hoogte te komen door Mo Bendadi, maar de blijdschap van deze treffer was slechts van korte duur. Een minuut later was het weer een treffer van Pluk waardoor DOVO op een voorsprong wist te komen (2-1). Invaller Nick Hak besliste het duel door in de 89ste minuut de 3-1 te produceren. Zondagochtend is er een uitgebreid verslag van het duel te lezen op Topamateurvoetbal.com

Sparta Nijkerk moest in Harderwijk tegen VVOG een achterstand zien weg te werken. Dean van Ooijen was in de blessuretijd van de eerste helft trefzeker voor de thuisploeg. De gelijkmaker in de 72ste minuut kwam op naam van Maurice de Ruiter (1-1).

FC Lisse rekende met ruime cijfers af met Harkemase Boys (4-1). De doelpunten van de winnende formatie werden gemaakt door Zwetsloot, Klijbroek, Verweij en Tarani (4-1). Een uitgebreid verslag van deze wedstrijd is zondagochtend te lezen op Topamateurvoetbal.com.

De nummer vier van de ranglijst Excelsior’31 ging keihard onderuit tegen ODIN’59 (5-1). Thom de Vries en Ahmed al Mahdi wisten beiden twee keer te scoren en Niels Jager één keer. Voor de ploeg uit Rijssen werd Pim ten Have als doelpuntenmaker op het wedstrijdformulier gezet.

De derby in Zeeland tussen Hoek en G.O.E.S. eindigde in 2-0. De score werd geopend door Istvan Bakx en Steve Schalkwijk plaatste de tweede treffer op het scorebord.