Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Clubicoon Tim Peters bezig aan laatste seizoen bij Scheveningen

Aanvaller Tim Peters heeft besloten dat het na dit seizoen welletjes is. De 37-jarige aanvaller wil vanaf komende zomer voorrang geven aan werk en vooral gezin.

Dit houdt in dat hij in ieder geval niet langer door gaat als selectiespeler van SVV Scheveningen. Of – en zo ja waar – er nog een bescheiden restant van zijn prachtige loopbaan gaat komen, is nog niet duidelijk.

Peters is een geboren Hagenees die in zijn vroege voetbaljaren uitkomt voor GDA uit zijn geboortestad. Hij laat zien over veel talent te beschikken maar wordt opvallend genoeg niet ingelijfd door de plaatselijke profclub ADO. Het is RKC uit Waalwijk dat hem zijn eerste contract voorlegt en namens deze club maakt hij ook zijn debuut in het betaalde voetbal, nota bene tegen ADO. In de zomer van 2006 verkast Peters naar De Graafschap. Hier heeft hij concurrentie van de in het amateurvoetbal ook niet geheel onbekende Berry Powell.

Na dit seizoen vervolgt Peters zijn loopbaan weer bij RKC, om daarna te verkassen naar RBC Roosendaal. De laatste club waarvoor hij als prof uitkomt is FC Oss, dat in de zomer van 2010 echter uit het betaalde voetbal verdwijnt. Peters sluit zich voor twee seizoenen aan bij IJsselmeervogels om vervolgens de overstap naar Scheveningen te maken. Daar speelt hij nu voor het elfde opeenvolgende seizoen in de selectie van John Blok.

Dit seizoen was de spits goed voor twee treffers in zestien wedstrijden.