Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | Baronie boekt drie zeer kostbare punten tegen JOS Watergraafsmeer

Voor aanvang van de wedstrijd Baronie – JOS Watergraafsmeer hoopte JOS-Watergraafsmeer-trainer Cor ten Bosch er nog het beste van. Zijn ploeg moest het in dit cruciale duel tegen Baronie echter zonder Raymond Fafiani stellen (geblesseerd geraakt tijdens het trainingskamp in Benidorm) en dat scheelt een slok op een borrel. De 39-jarige oud-prof is nog steeds topfit en behoort wekelijks tot de uitblinkers in de Amsterdamse ploeg. Hij mag met recht de architect van JOS genoemd worden.

Bij Baronie begon Martijn van Galen met Jurik Zimmerman. Deze van Halsteren overgekomen spits maakt een ongelukkig seizoen door, want nog steeds wacht hij op zijn eerste Baronietreffer. Ook dit keer werkte hij hard, maar wederom zonder scoren te komen.

Geen Derde Divisie waardig voetbal…..

De wedstrijd telde grote belangen. Eigenlijk was een overwinning voor de thuisclub een absolute must om de kloof met de bovenstaande ploegen te dichten of kleiner te maken.

JOS Watergraafsmeer kon via een zege wat ruimer ademhalen. Het werd op sportpark de Blauwe Kei een wedstrijd die het predicaat Derde Divisie-voetbal nauwelijks mocht dragen. En dat gold voor zowel Baronie als JOS.

Met name het tempo lag veel en veel te laag. Het publiek zag een Baronie dat weliswaar van goede wil was, maar geen vuist kon maken. Een tweetal schoten naast het doel van de betrouwbare JOS-doelman Bas Schol waren de enige twee aanvallende activiteiten van de Brabanders. JOS stelde daar amper iets tegenover.

Er zat totaal geen lijn in het spel van de Amsterdammers waarbij het af en toe leek dat zij zelfs schrik hadden om de bal aan te nemen. Twee gele kaarten, een opstootje en een buitenspeldoelpunt waren de hoogtepunten van een troosteloze, kleurloze eerste 45 minuten.

Het kan verkeren……

Voor de tweede helft had ten Bosch Esajas voorin geposteerd als kaatsende speler, maar veel rendement had dat ook niet. Baronie opende iets sterker en had zelfs een veldoverwicht zonder echt gevaarlijk te worden voor het doel van Schol. Toen iedereen al min of meer genoegen had genomen met een 0-0 puntenverdeling kwam Baronie toch nog enigszins verrassend aan de leiding.

In eerste instantie kon Schol nog redding brengen op een schot van Yassine Mejres, maar in tweede instantie werd er niet ingegrepen in de JOS verdediging waardoor Jens Wirix het karwei afmaakte en Baronie naar een 1-0 schoot. JOS zag het gebeuren maar was niet bij machte ook maar iets terug te doen. Toen doelpuntenmaker Wirix in blessuretijd in het strafschopgebied onderuit werd gehaald was het Mejres die zich dit buitenkansje vanaf elf meter niet liet ontnemen. Hij bepaalde de eindstand op 2-0.

Martijn van Galen was blij met de drie punten. Terechte overwinning?

,,Wij zijn het grootste gedeelte van de wedstrijd de baas geweest. Weliswaar zonder dat we echt veel kansen kregen, maar we hebben ook amper iets wegegeven. We weten wat onze taak is na de winterstop. Punten sprokkelen om het Derde Divisie-schap te behouden. Ik wil hier een Derde Divisie-club achterlaten en dat is ook mijn doel in de nog resterende wedstrijden.”