Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Oege Sietse van Lingen en Katwijk ontbinden contract

Oege Sietse van Lingen en Katwijk hebben overeenstemming bereikt om het doorlopende contract van de vleugelverdediger te ontbinden. Van Lingen voorziet voor komend seizoen weinig kans op speeltijd op De Krom en ambieert een buitenlands avontuur. De samenwerking tussen Katwijk en van Lingen duurde twee seizoenen.

Van Lingen kwam in 2020 de overstap van ONS Sneek naar Katwijk. De 22-jarige Fries speelde daarvoor in de jeugd van FC Groningen en Cambuur. Nadat de overgang van ONS Sneek naar Katwijk rond was, vestigde hij zich ook in de regio.

Het eerste seizoen op De Krom werd al vroeg afgebroken vanwege corona. Afgelopen seizoen werd niet alleen voor het eerst in drie seizoenen de competitie in zijn geheel uitgespeeld, van Lingen wist met Katwijk ook nog eens beslag te leggen op het kampioenschap in de Tweede Divisie. Van Lingen speelde in totaal 19 competitiewedstrijden namens de Krombewoners, waarin hij eenmaal wist te scoren. Waar de Friese linksback zijn carriere voortzet is nog niet duidelijk.